Rezumat Micul lord de Frances Hodgson Burnett

Rezumat la cartea "Micul lord" scrisă de Frances Hodgson Burnett, despre un băiețel american pe nume Cedric Errol care trăiește în New York City cu mama sa într-o sărăcie plină de eleganță, după moartea tatălui său. Însă, totul se schimbă când un avocat englez îi aduce o veste de la bunicul său, Earl of Dorincourt, un milionar care îi disprețuiește pe americanii și care a fost extrem de dezamăgit când fiul său cel mai mic s-a căsătorit cu o americancă. După decesul fraților mai mari ai tatălui lui Cedric, băiețelul devine Lord Fauntleroy, moștenitor al titlului și al vastului imperiu al bunicului său englez.


Citește și
Rezumat scurt Capul familiei Coombe de Frances Hodgson Burnett
Rezumat Grădina secretă de Frances Hodgson Burnett
Rezumat Mica prințesă de Frances Hodgson Burnett
Rezumat scurt Prințul pierdut de Frances Hodgson Burnett



Micul lord de Frances Hodgson Burnett - Rezumat


Pe o stradă lăturalnică, şubredă din New York City, la mijlocul anilor 1880, tânărul Cedric Errol trăieşte cu mama sa (cunoscută de el ca "Dearest") într-o sărăcie demnă după moartea tatălui său, căpitanul Cedric Errol. Într-o zi, sunt vizitați de un avocat englez numit Havisham, care aduce un mesaj de la bunicul tânărului Cedric, contele de Dorincourt, un miliardar care dispreţuieşte Statele Unite şi a fost foarte dezamăgit când fiul său cel mai mic s-a căsătorit cu o femeie americană. Odată cu moartea fraţilor mai mari ai tatălui său, Cedric a moştenit acum titlul de Lord Fauntleroy şi este moştenitorul comitatului şi al unei averi imense. Bunicul lui Cedric vrea ca el să locuiască în Anglia şi să fie educat ca un aristocrat englez. Îi oferă văduvei fiului său o casă şi un venit garantat, dar refuză să aibă orice legătură cu ea, chiar şi după ce aceasta refuză banii lui.

Cu toate acestea, contele este impresionat de aspectul şi inteligenţa nepotului său american şi este fermecat de natura sa inocentă. Cedric crede că bunicul său este un om onorabil şi un binefăcător, iar contele nu poate să-l dezamăgească. Prin urmare, contele devine un binefăcător pentru chiriaşii săi, spre încântarea lor, deşi are grijă să le spună că binefăcătorul lor este copilul, Lord Fauntleroy.

Între timp, înapoi în New York, un băiat care spăla cizme pe nume Dick Tipton îi spune vechiului prieten al lui Cedric, domnul Hobbs, un negustor din New York City, că acum câțiva ani, după moartea părinților săi, fratele său mai mare, Benjamin, s-a căsătorit cu o femeie groaznică care a scăpat de singurul lor copil împreună după ce acesta s-a născut și apoi a plecat. Benjamin s-a mutat în California pentru a deschide o fermă de bovine, în timp ce Dick a ajuns pe străzi. În același timp, apare în Anglia un pretendent neglijat la moștenirea lui Cedric, mama pretendentului susținând că el este descendentul fiului cel mare al conteului, Bevis. Pretendentul este investigat de Dick și Benjamin, care vin în Anglia și o recunosc pe femeie ca fiind fosta soție a lui Benjamin. Ea fuge, iar frații Tipton și pretendentul, fiul lui Benjamin, nu o mai văd din nou. După aceea, Benjamin se întoarce la ferma sa din California, unde își crește fericit singur fiul. Contele se împace cu nora sa americană, realizând că aceasta este mult mai valoroasă decât impostorul.

Contele avea în plan să-l învețe pe nepotul său cum să fie un aristocrat. În schimb, Cedric îl învață pe bunicul său că un aristocrat ar trebui să practice compasiunea față de cei dependenți de el. Contele devine omul bun care în inocența sa, Cedric a crezut mereu că este. Cedric se reîntâlnește fericit cu mama sa și cu domnul Hobbs, care decide să rămână pentru a ajuta la îngrijirea lui Cedric.