Rezumat Harry Potter și Prințul Semipur de J. K. Rowling

Rezumat la cartea roman "Harry Potter și Prințul Semipur" scrisă de J. K. Rowling, despre Harry Potter care continuă să lupte împotriva Lordului Voldemort și a Însemnelor Negre care se răspândesc în lumea vrăjitorească. În această carte, Harry primește informații vitale despre trecutul lui Voldemort și Horcruxele pe care le-a creat pentru a-și asigura nemurirea. Împreună cu prietenii săi Ron și Hermione, Harry își propune să găsească și să distrugă aceste obiecte magice periculoase.



Rezumat Harry Potter și Piatra Filozofală
Rezumat Harry Potter și Camera Secretelor
Rezumat Harry Potter și Prizonierul din Azkaban
Rezumat Harry Potter și Pocalul de Foc de J. K. Rowling
Rezumat Harry Potter și Ordinul Phoenix
Rezumat Harry Potter și Talismanele Morții


Harry Potter și Prințul Semipur - Rezumat


După moartea nașului său Sirius Black, Harry este vizitat de Dumbledore, care îl escortează la casa familiei Weasley. Ei fac o ocolire pentru a-l întâlni pe Horace Slughorn, pe care Dumbledore dorește să îl aducă înapoi la Școala Hogwarts pentru a preda Poțiunile. Slughorn este reticent, dar este de acord după ce realizează că îi va preda celebrului Harry Potter.

La Hogwarts, Severus Snape este anunțat ca noul instructor de Apărare Împotriva Magiei Întunecate. Harry, care a uitat să-și cumpere provizii pentru Pocioni, trebuie să împrumute o carte veche pentru a participa la cursul lui Slughorn. El găsește o carte veche și zdrențuită cu inscripția "Prințul Semipur". Harry observă că sfaturile scrise în carte conduc la rezultate mai bune decât instrucțiunile tipărite și continuă să folosească cartea. El devine cel mai bun elev din clasă, iar Slughorn atribuie abilitățile sale cu Poțiuni ca fiind moștenite de la mama sa, Lily.

Între timp, Dumbledore îi oferă lui Harry informații despre trecutul lui Tom Riddle, alias Voldemort, pentru a-l pregăti pentru bătălia lor prevestită. El îi arată lui Harry amintiri ale persoanelor care l-au cunoscut pe Riddle, inclusiv una a lui Slughorn pe când era profesor. Amintirea a fost modificată, iar Dumbledore dorește ca Harry să o recupereze pe cea reală de la Slughorn. Harry începe să participe la întâlnirile Clubului Slug, un grup informal de studenți preferați ai lui Slughorn. Hermione și Ginny sunt de asemenea invitați, în timp ce Ron este exclus.

Hermione îi cere lui Ron să meargă cu ea la petrecerea de Crăciun a lui Slughorn, dar el este încă supărat pe ea pentru trecutul ei cu Viktor Krum. El se sărută cu Lavender Brown după un meci de Quidditch și începe să se întâlnească cu ea în schimb. Harry participă la petrecere cu Luna Lovegood, dar pleacă în cele din urmă când se descoperă că Draco Malfoy se strecoară la eveniment. După sărbători, Ron este otrăvit în ziua sa de naștere după ce a băut hidromel inițial destinat să fie cadou pentru Dumbledore. El supraviețuiește, dar este părăsit de Lavender pentru că petrece mai mult timp cu Hermione după incident.


Harry folosește în cele din urmă Poțiunea Norocului ("Felix Felicis") pentru a extrage amintirea nealterată de la Slughorn. Aceasta dezvăluie că Tom Riddle a creat șase Horcruxe pentru a deveni nemuritor. Horcruxe sunt obiecte magice care închid sufletul unei persoane și reprezintă o formă veche de magie neagră. Dumbledore crede că două dintre ele au fost deja distruse, dar că cel puțin patru rămân. El îi face o listă lui Harry și apoi îl cheamă într-o seară, afirmând că a descoperit un altul. Împreună călătoresc către o peșteră, unde un Horcrux este găsit ascuns sub vrăji protectoare în mijlocul unui lac.

Dumbledore aproape că moare recuperând obiectul, apoi se întoarce cu Harry la Hogwarts. Văzând Semnul Întunecat deasupra Turnului Astronomic, cei doi urcă scările,dar auzind pași, Dumbledore pune un farmec de protecție asupra lui Harry, care este obligat să asiste neputincios în timp ce Draco îl dezarmează pe Dumbledore în tăcere. Draco își asumă responsabilitatea pentru încercarea de a-l ucide pe Dumbledore, la ordinele lui Voldemort, pe tot parcursul anului școlar, dar nu poate să-l omoare acum. Snape ajunge sus pe turn și trage un blestem ucigaș asupra lui Dumbledore în locul lui Draco.

Eliberat de protecția lui Dumbledore, Harry îl urmărește pe Snape și încearcă să-l atace cu o vrăjitorie, pe care Snape o respinge ușor. Harry este doborât la pământ, iar Snape îl ceartă pe Harry că a încercat să-l atace. El se dezvăluie a fi Prințul Semipur, apoi evadează împreună cu Draco. Cadavrul lui Dumbledore este găsit la baza Turnului Astronomic. Funeraliile lui sunt ținute pe terenurile de la Hogwarts și sunt prezenți membri din toate rasele vrăjitorești. Harry descoperă că Horcruxul pe care l-au recuperat era fals și își jură să găsească și să le distrugă pe celelalte. Ron și Hermione îi promit că îl vor ajuta.