Rezumat Harry Potter și Talismanele Morții de J. K. Rowling

Rezumat la cartea roman "Harry Potter și Talismanele Morții" scrisă de J.K. Rowling, despre cum Harry Potter și prietenii săi, Ron Weasley și Hermione Granger, trebuie să distrugă Horcruxe-le Lordului Voldemort pentru a-l învinge odată pentru totdeauna. Călătoria lor este plină de pericole și provocări, cu armate de Vrăjitori Răi care îi urmăresc, secrete întunecate despre mentorul copilăriei lui Harry, Albus Dumbledore, dezvăluite pe parcurs, și descoperirea legendarelor Talismane ale Morții. Harry, Ron și Hermione primesc ajutor de la prietenii lor și din comunitatea vrăjitorilor, iar ultima bătălie împotriva lui Voldemort are loc la Hogwarts, unde se dezvăluie adevărul despre legătura misterioasă dintre Harry și Voldemort. Prin jertfa de sine a lui Harry, Horcruxul din interiorul său este distrus și Voldemort este învins, dar pierderi tragice de vieți sunt suferite în bătălia finală. În cele din urmă, Harry are o familie și se bucură de pacea restaurată în lumea vrăjitorească.




Rezumat Harry Potter și Piatra Filozofală
Rezumat Harry Potter și Camera Secretelor
Rezumat Harry Potter și Prizonierul din Azkaban
Rezumat Harry Potter și Pocalul de Foc de J. K. Rowling
Rezumat Harry Potter și Ordinul Phoenix
Rezumat Harry Potter și Prințul Semipur de J. K. Rowling


Harry Potter și Talismanele Morții - Rezumat


După ani de luptă împotriva maleficului Lord Voldemort, Harry Potter, în vârstă de 17 ani, este în sfârșit un vrăjitor adult, iar el și cei mai buni prieteni ai săi, Ron Weasley și Hermione Granger, trebuie să pornească într-o misiune periculoasă pentru a-l opri pe Voldemort o dată pentru totdeauna. Harry și prietenii săi trebuie să distrugă Horcruxele lui Voldemort, care îi permit să trăiască și după ce este ucis. Pentru a reuși în misiunea lor, trebuie să lase în urmă prietenii și familia și să înfrunte provocări vechi și noi pentru a pune capăt răului dictator vrăjitor.

Harry și prietenii săi știu că trebuie să găsească și să distrugă patru Horcruxe: o medalie care a aparținut strămoșului lui Voldemort, Salazar Slytherin, o cupă care a aparținut lui Helga Hufflepuff, o diademă care a aparținut lui Rowena Ravenclaw și șarpele de casă al lui Voldemort, Nagini. Cu toate acestea, găsirea Horcruxelor se dovedește a fi mai dificilă decât se așteptau. Cu o lume largă de posibile ascunzători, o armată neobosită de Devoratori de Morți care îi urmăresc și timpul care se scurge, Harry și prietenii săi sunt puși la încercare și trebuie să învețe să depindă unul de altul și de prietenii lor din comunitatea vrăjitorilor pentru a-și atinge scopul.

Pe parcursul călătoriei sale, Harry descoperă secrete întunecate despre mentorul său din copilărie, Albus Dumbledore. Harry află că Dumbledore, care și-a dedicat viața pentru a opri vrăjitori întunecați și a-i ghida pe ceilalți, a experimentat și cu magia neagră în tinerețe. Harry simte greutatea responsabilității sale de a distruge Horcruxurile, dar resimte un resentiment față de Dumbledore pentru secretomania sa și pentru instrucțiunile sale neclare. Harry începe să se întrebe dacă Dumbledore pe care îl cunoștea era cu adevărat Dumbledore, iar în timp ce încearcă să găsească soluții pentru eliminarea Horcruxurilor, își dă seama că nu mai poate conta pe adulți precum Dumbledore să-l ajute sau să-l protejeze. El luptă să-și învingă frica, durerea și confuzia.

De-a lungul poveștii, Harry și prietenii săi descoperă despre Relicvele Morții: trei obiecte legendare care îi conferă posesorului puterea asupra morții. Harry realizează că Voldemort este în căutarea Baghetei Fermecate, o relicvă care l-ar face pe Voldemort imposibil de învins. Harry își dă seama că timpul îi presează și că trebuie să îl învingă pe Voldemort înainte ca acesta să devină de neoprit, iar căutarea Horcruxurilor se intensifică.


Pentru a găsi Horcrux-urile, Harry, Ron și Hermione trebuie să se infiltreze în Ministerul Magiei, să spargă banca Gringotts și să se strecoare la Hogwarts, păstrând secretă misiunea lor. Sunt ajutați de colegii lor de la Hogwarts, precum și de prieteni vechi și noi din lumea vrăjitorească, iar în timp ce bătălia finală împotriva lordului Voldemort și a urmașilor săi izbucnește la Hogwarts, teribilul adevăr despre legătura misterioasă a lui Harry cu Voldemort iese la iveală. Harry află că acum mulți ani, o bucată din sufletul lui Voldemort s-a lipit de Harry, făcându-l și pe el un Horcrux care trebuie distrus. Harry îi permite lui Voldemort să-l omoare astfel încât această bucată din sufletul lui Voldemort poate fi distrusă și prietenii lui Harry pot fi un pas mai aproape de a-l ucide pe vrăjitorul rău. Miraculos, Harry revine la viață datorită sacrificiului mamei sale de a-l proteja când era bebeluș. El se confruntă cu Voldemort, iar vrăjitorul rău își dă accidental ultima suflare când vraja sa de ucidere se întoarce împotriva lui. Cu toate Horcrux-urile distruse, Voldemort a dispărut pentru totdeauna. Bătălia de la Hogwarts a dus la o pierdere enormă de vieți, inclusiv la moartea lui Lupin, Tonks și Fred.

Ani mai târziu, Harry este căsătorit cu Ginny Weasley, și au trei copii. Harry își duce copiii la trenul Hogwarts Express, iar fiul său Albus este nervos pentru că trebuie să plece la școala vrăjitorilor. Harry îl asigură că totul va fi bine, și pe măsură ce trenul pleacă, Harry își dă seama că cicatricea sa nu l-a mai deranjat de la confruntarea finală cu lordul Voldemort. Pacea a fost restabilită în lumea vrăjitorească, iar Harry are o viață cu copiii săi pe care nu a putut-o avea cu propriii săi părinți.