Rezumat scurt "Creanga de alun" de Lev Tolstoi

Rezumat scurt la povestea "Creanga de alun" scrisă de scriitorul rus Lev Tolstoi. Rezumat la povestirea basm "Creanga de alun" în care este vorba despre un negustor care avea trei fete frumoase. El a plecat după marfă și le-a întrebat ce-și doresc să le aducă la întoarcere. Fata cea mare a vrut mărgele, cea mijlocie un inel, iar cea mică, nu a vrut decât o creangă de alun.

Citește și
Rezumat Moartea lui Ivan Ilici de Lev Tolstoi
Rezumat Copilăria de Lev Tolstoi
Rezumat Învierea de Lev Tolstoi
Rezumat la cartea Anna Karenina de Lev Tolstoi
Rezumat Război și pace de Lev Tolstoi







Rezumat scurt "Creanga de alun" de Lev Tolstoi
A fost odată un negustor care avea trei fete. Într-o zi când a plecat după marfă, bărbatul le-a întrebat pe fete ce își doresc să le aducă când se va întoarce. Fata cea mare a vrut mărgele, cea mijlocie un inel și fata cea mică a cerut doar o creangă de alun.

A plecat omul și după ce a terminat cu treburile, a cumpărat pentru fetele cele mari, inel și mărgele. La întoarcere, a oprit în pădure și a rupt pentru fata cea mică, o creangă de alun care era din aur. Imediat a apărut lângă el un urs mare și fioros care a vrut să-l mănânce. Omul i-a spus că a luat creanga de alun pentru fata lui și să-l lase în pace.

Ursul s-a răzgândit, dar i-a spus negustorului să se ducă acasă și fata care îi va ieși în cale prima, să i-o trimită lui. A plecat omul amărât spre casă și prima care i-a ieșit în cale a fost fata lui cea mică. Atunci el le-a povestit ce sa- întâmplat și toți s-au pus pe plâns.

Într-o zi la poarta lor a sosit o trăsura în care era ursul. El a cerut fata, dar mama ei a îmbrăcat-o pe fata ciobanului în haine bune și a dat-o ursului. Pe drum, ursul a vrut s-o mănânce, dar fata a recunoscut tot și ursul s-a întors înapoi. Văzând că nu are încotro, omul i-a dat fata ursului și cei doi au plecat cu trăsura.

Au ajuns într-o pădure și ursul i-a zis că asta este casa lor și a pus-o să-l urmeze printr-un beci întunecat. Deși i-a fost frică, fata la urmat pe urs și au ajuns la un palat unde au fost întâmpinați de un prinț cu alaiul lui. Prințul i-a zis că acesta este palatul lui și că vrea să se căsătorească cu ea. Fata a acceptat și după ce și-a adus și familia, au făcut nuntă mare și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.