Rezumat scurt Copacul dorințelor de William Faulkner

Rezumat scurt la cartea "Copacul dorințelor" de William Faulkner, în care povestea ne oferă o imagine delicată și emoționantă a maturizării unei tinere fete. Abordând creșterea din perspectiva unui copil, textul este plin de idealism și credință, cu un subtext tragic al bolii grave a protagonistei. Căutarea copacului dorințelor devine cadru pentru aventurile lui Dulcie și ale prietenilor săi, revelând o inițiere în responsabilitățile maturității, sub îndrumarea unui elf magic numit Maurice.



Citește și
Rezumat Absalom, Absalom de William Faulkner
Rezumat Un trandafir pentru Emily de William Faulkner

Rezumat scurt la cartea Copacul dorințelor de William Faulkner


Cartea "Copacul dorințelor" arată o latură mai blândă a lui Faulkner, scriitorul realist și uneori violent, al "grotescului sudic". Este o relatare delicată și emoționantă despre trezirea la realitățile maturității a unei fetițe. Abordează procesul de creștere din perspectiva unui copil și este îmbibat de idealism și credință. În ciuda substratului tragic - conștientizarea faptului că copilul este grav bolnav - povestea se încheie cu speranța că dorințele ei de ziua de naște din anul viitor vor aduce aventuri noi și neașteptate.

Aventurile lui Dulcie și ale prietenilor ei sunt structurate în jurul căutării "copacului dorințelor" care va îndeplini toate dorințele copilăriei. În timpul căutării lor, copiii învață despre ei înșiși și despre responsabilitatea de a-și alege cu grijă dorințele. Copiii se confruntă cu numeroase aventuri captivante, ghidați de elful magic, Maurice. La sfârșitul poveștii, Dulcie și prietenii ei se întorc în lumea realității cotidiene și la sărbătoarea de ziua de naștere a lui Dulcie. Călătoria s-a dovedit a fi o inițiere în lumea adulților.