Rezumat scurt Pax de Sara Pennypacker

Rezumat la cartea "Pax" scrisă de Sara Pennypacker despre un băiat pe nume Peter care în timpul unui război neidentificat, tatăl său îl obligă să-și abandoneze vulpea de companie, Pax, pe marginea drumului. Peter, devastat de pierderea lui Pax, pornește într-o călătorie de aproape 500 de kilometri pentru a ajunge înapoi la locul unde crede că Pax îl așteaptă încă. Însă planul lui este dat peste cap când cade în pădure și își frânge piciorul. În timp ce Peter se luptă să se întoarcă la Pax, vulpea face prietenie cu alte vulpi sălbatice, iar evenimentele care urmează schimbă cursul vieții lor.





Pax de Sara Pennypacker - Rezumat scurt


În cartea pentru copii "Pax", războiul se apropie într-un loc și moment necunoscute, iar tatăl lui Peter îl obligă să își lase vulpea de companie pe nume Pax, lângă drum. Devastat de pierderea vulpii, Peter decide să se lanseze într-o călătorie de aproape 500 de kilometri pentru a se întoarce la locul de lângă drum unde crede că Pax încă îl așteaptă. Planul lui eșuează când cade în pădure și își frânge piciorul. Pierdut în întuneric, Peter găsește adăpost pentru noapte într-un căbănuță mică.

A doua zi, Peter se trezește cu o femeie cu picior de lemn deasupra lui, care îi cere să-i spună cine este. Numele ei este Vola. El îi povestește despre piciorul său rănit și despre Pax - Vola, se pare că a fost cândva medic. Ea îi spune lui Peter că îl va ajuta să își trateze rana și apoi să se întoarcă acasă la bunicul său. Peter refuză să plece, spunând că e datoria lui solemnă să o salveze pe Pax. El o roagă pe Vola să-l ajute să-și recupereze puterile pentru a începe din nou aventura. Ea este de acord.

Între timp, vulpea Pax își face prieteni în sălbăticie, inclusiv pe Gray, masculul dominant din zonă, și Bristle, vulpea tânără care este extrem de protectoare față de fratele ei mai mic, Runt. Gray călătorește spre sud cu Pax pentru a-l ajuta să-și găsească stăpânii, dar Gray pune piciorul pe o mină terestră și moare. Pax se întoarce la celelalte vulpi pentru a le transmite trista veste: Războiul vine în ținutul lor, iar oamenii au făcut pădurea nesigură.

Peter petrece două săptămâni cu Vola și în cele din urmă pornește în căutarea iubitului său vulpoi. Vola îl ajută să găsească un autobuz care îi reduce cu 400 de kilometri călătoria. Peter și Pax se reunesc chiar în momentul în care Pax încearcă să-i salveze pe Runt și Bristle de doi coioți; Peter îl ajută. După ce vede dragostea pe care o au vulpile unul pentru celălalt, Peter îl încurajează pe Pax să trăiască în sălbăticie cu noua lui familie.