2 rezumate scurte "Bunica" de Barbu Ștefănescu Delavrancea

Doua rezumate scurte ale povestii "Bunica" scrisă de povestitorul si scriitorul român Barbu Ștefănescu Delavrancea. Rezumat scurt la celebra povestire "Bunica" in care nepotul isi aduce aminte de timpul petrecut impreuna cu bunica lui. Isi aminteste cum bunica ii dadea intotdeauna ceva bun si apoi se duceau la dudul din fundul gradinii unde bunica torcea caierul iar el cu capul in poala ei asculta basmele bunicii.



Citeste toata povestea Bunica de Barbu Delavrancea.




Rezumat Bunica
Nepotul isi aduce aminte de cand era copil si de modul in care bunica lui il rasfata si intotdeauna cand se intorcea ii aducea cate ceva bun. Isi aduce aminte cum bunica il mangaia pe cap si il saruta pe frunte si cum se duceau impreuna la umbra dudului din fundul grădinii unde ea isi torcea lana iar el se lasa pe spate cu capul in poala ei.

Isi aduce aminte de surasul bunicii si de glasul ei dulce care parca il legana cand ii spunea povesti. Bunica si nepotul stateau sub dud, iar bunica incepea sa spuna o poveste despre un imparat mare care nu avea copii. El o intrerupea mereu pe bunica cand ii spunea povesti, dar pana la urma nu reusea nicodata sa asculte si finalul, pentru ca glasul bunicii si poala ei fermecatăil faceau sa adoarma pe nesimțite. Iși aduce aminte cum adormea fericit sub privirea ei iar cand se trezea, bunica deja termina caierul.





Rezumat 2 Bunica
Bunica era înaltă şi slăbuţă, cu părul alb şi creţ, cu ochi căprui, cu gura strânsă care ascundea nişte dinţi ca de pieptene. Atunci când venea de undeva, îi oferea nepotului întotdeauna câte ceva, ori alune, ori stafide, ori turtă-dulce. Apoi bunica şi nepotul se duceau la umbra dudului din fundul grădinii. Ea răsucea un fir lung şi subţire din furca cu caier de in, iar nepotul se culca pe spate cu capul în poala ei. Astfel privind spre cer, printre frunzele dudului, nepotul se lasă legănat de glasul dulce al bunicii, care-i spunea poveşti.
Nepotul se simţea atât de bine cu capul în poala bunicii, că numaidecât adormea şi doar, ca prin vis,  reuşea să asculte povestea. Poala bunicii era fermecată iar nepotul fericit dormea sub privirile şi zâmbetul ei.