Rezumat Heidi fetița munților Capitolul 16 - La cabană sosește un singur oaspete

Rezumat la capitolul 16: "La cabană sosește un singur oaspete" din cartea "Heidi, fetița munților" de Johanna Spyri. În această parte a poveștii, Heidi se trezește cu entuziasm și așteaptă vizita prietenilor săi. Cu toate acestea, doctorul sosește singur, iar Heidi se străduiește să gestioneze dezamăgirea privind amânarea călătoriei lui Clara. Împreună cu bunicul, Heidi și doctorul petrec timp în Dorfli, iar coletul din Frankfurt aduce bucurie și surprize la cabana lor de pe munte.



Capitolul 15: Pregătiri de călătorie | Capitolul 17: Răsplata


Rezumat la capitolul 16: La cabană sosește un singur oaspete din cartea Heidi, fetița munților de Johanna Spyri


Heidi se trezește când aude sunetul brizei prin brazi și iese afară. Bunicul merge să mulgă caprele și le scoate din adăpost. Caprele alergă spre Heidi, iar ea se joacă cu ele. Peter vrea să iasă cu ea în acea zi, dar ea îi spune că îi așteaptă pe prietenii ei din Frankfurt. Peter pleacă frustrat. Heidi și bunicul iau micul dejun și încep munca pentru ziua respectivă. Mai târziu în acea zi, Heidi îl vede pe doctor venind pe poteca de munte și aleargă să-l întâmpine cu o îmbrățișare. Doctorul îi explică de ce călătoria lui Clara trebuie amânată până în primăvară. Heidi acceptă dezamăgirea și apoi observă tristețea din ochii doctorului. Ea îl ia de mâna și îl duce sus la cabană.

Bunicul îi sugerează doctorului să stea un timp în Dorfli și acesta acceptă cu gratitudine invitația. Coletul din Frankfurt ajunge, iar Heidi este încântată de toate surprizele. Timpul trece, iar doctorul decide că este timpul să caute un loc de cazare în Dorfli. Heidi îl invită pe doctor să i se alăture a doua zi când pleacă cu caprele, și el acceptă. Bunicul și doctorul continuă să meargă spre Dorfli în timp ce Heidi o vizitează pe bunica. Heidi împarte cadourile bunicii și Brigittei. Bucuroasă pentru darurile de la oameni care nici măcar nu o cunosc, bunica apreciază gestul. Peter intră și anunță că bunicul este chiar în spatele lui. Heidi își ia rămas-bun și se întoarce acasă cu bunicul.