Rezumat Heidi fetița munților Capitolul 12 - În casa Sessemann umblă strigoii

Rezumat la capitolul 12: "În casa Sessemann umblă strigoii" din cartea "Heidi, fetița munților" de Johanna Spyri, Domnișoara Rottenmeier este convinsă că o fantomă bântuie casa, provocând anxietate printre servitori. Într-o noapte, Sebastian și John sunt rugați să vegheze și descoperă că figura misterioasă este, de fapt, Heidi, care, tulburată de tristețe, umblă în somn. Domnișoara Rottenmeier încearcă să-l aducă înapoi pe Domnul Sesemann și bunica pentru a rezolva situația, iar acest episod conduce la o decizie importantă pentru viitorul lui Heidi.


Capitolul 11: Heidi câștigă și pierde | Capitolul 13: O seară de vară la munte

Rezumat la capitolul 12: În casa Sessemann umblă strigoii din cartea Heidi, fetița munților de Johanna Spyri


Domnișoara Rottenmeier crede că în casa lor se află un fantomă și împărtășește această părere cu personalul casei. În fiecare dimineață, servitorii găsesc ușa din față deschisă, fără nicio explicație despre cine a deschis-o. Domnișoara Rottenmeier îi convinge pe Sebastian și pe John, un alt servitor din casa Sesemann, să stea treji o noapte pentru a vedea ce se întâmplă. John se trezește puțin după miezul nopții, îl trezește pe Sebastian și îi spune să-l urmeze afară. Un vânt puternic stinge lumina pe care o ține John chiar în momentul în care se deschide ușa din față. John reaprinde lumânarea și vede o figură albă în vârful scărilor.

Sebastian și John urcă sus să o informeze pe Domnișoara Rottenmeier despre figura fantomatică. Domnișoara Rottenmeier îi scrie imediat o scrisoare Domnului Sesemann, rugându-l să se întoarcă acasă cât mai curând posibil. Domnul Sesemann îi spune Domnișoarei Rottenmeier că nu poate reveni în acest moment. Domnișoara Rottenmeier întâlnește aceeași indiferență atunci când o roagă pe bunica să revină la reședința Sesemann.

În disperare, Domnișoara Rottenmeier împărtășește știrea despre fantomă cu Clara și Heidi. Clara este terifiată și vrea ca tatăl ei să se întoarcă acasă. Domnișoara Rottenmeier îi scrie din nou Domnului Sesemann spunându-i că starea de sănătate a Clarei este în pericol din cauza fricii ei. Scrisoarea are succes, iar Domnul Sesemann se întoarce acasă pentru a verifica situația. Clara este ușurată să-l vadă. Domnul Sesemann pare amuzat de poveștile cu fantome. Domnul Sesemann decide să vorbească cu Sebastian, deoarece suspectează că Sebastian ar putea să-i face o glumă pe seama Domnișoarei Rottenmeier. Sebastian neagă orice implicare. Domnul Sesemann îi cere lui Sebastian să-i ceară doctorului să vină la casa lor la ora 21:00 în acea seară.

Doctorul sosește, iar Domnul Sesemann îl informează despre misterul fantomei. Doctorul este amuzat de poveste și decide să stea la un pahar de vin și să aștepte. La exact ora unu, doctorul aude un zgomot. Bărbații se pregătesc cu o lanternă și un revolver pentru siguranță și merg spre ușa din față. Lumina lunii de la ușa deschisă cade pe o figură albă care stă în ușă. Este Heidi într-o cămașă de noapte albă, speriată să îi vadă pe doctor și Domnul Sesemann. Doctorul o însoțește pe Heidi înapoi în camera ei și discută cu ea. El constată că Heidi este foarte tristă și că acest lucru o determină să umble în somn. Doctorul îi împărtășește gândurile sale Domnului Sesemann și recomandă ca Heidi să se întoarcă în munți să fie cu bunicul ei. Domnul Sesemann se opune inițial, dar apoi este de acord cu doctorul și îi dă dreptate.