Rezumat Heidi fetița munților Capitolul 11 - Heidi câștigă și pierde

Rezumat la capitolul 11: "Heidi câștigă și pierde" din cartea "Heidi, fetița munților" de Johanna Spyri, în care povestea continuă cu bunica oferindu-i lui Heidi înțelepciune și încurajând-o să continue să se roage. În timp ce bunica pleacă, Heidi și Clara decid să petreacă fiecare după-amiază citind împreună. Însă, pe măsură ce trec săptămânile, dorul de casă al lui Heidi crește, iar ea luptă în tăcere împotriva acestei melancolii constante.


Capitolul 10: O bunică | Capitolul 12: În casa Sessemann umblă strigoii


Rezumat la capitolul 11: Heidi câștigă și pierde din cartea Heidi, fetița munților de Johanna Spyri


În fiecare după-amiază, bunica își petrece timpul cu Heidi în timp ce Clara se odihnește. Citesc și se joacă cu păpușile frumoase ale bunicii. Heidi este încă tristă, iar bunica o întreabă dacă continuă să vorbească cu Dumnezeu despre îngrijorările ei. Heidi mărturisește că nu mai se roagă pentru că Dumnezeu nu i-a răspuns rugăciunilor. Bunica îi explică că va avea ceea ce își dorește atunci când va fi momentul potrivit și că ar trebui să continue să se roage la Dumnezeu. Heidi promite că nu-l va uita niciodată pe Dumnezeu din nou.

Ziua plecării bunicii sosește. Heidi și Clara sunt triste să o vadă plecând și convin să citească împreună în fiecare după-amiază. Heidi se avântă într-o poveste despre o bunică care moare și nu își dă seama că povestea nu este adevărată. Clara o calmează pe Heidi care este tulburată. Domnișoara Rottenmeier aude zgomotul și amenință că îi va lua cartea lui Heidi, care se liniștește forțat pentru a nu-și pierde cartea prețioasă.

Trec câteva săptămâni. Dorul de casă al lui Heidi crește odată cu trecerea de la iarnă la primăvară. Își amintește de florile de pe munți. Se gândește la Peter care merge în fiecare zi cu caprele. În momentele când Clara se odihnește, Heidi stă în colțul camerei și își imaginează munții și pajiștile înverzite de acasă. Luptă singură împotriva dorului constant de casă care o însoțește.