Rezumat Heidi fetița munților Capitolul 13 - O seară de vară la munte

În capitolul 13, "O seară de vară la munte" din cartea "Heidi, fetița munților" de Johanna Spyri, Heidi se întoarce acasă la bunicul ei și la munți. Domnul Sesemann decide să o ducă pe Heidi înapoi la Dorfli pentru a-i reda starea de bine. În călătorie, Heidi primește o cutie importantă și o scrisoare de la Domnul Sesemann. Ajunsă la coliba bunicului, Heidi își împărtășește bucuria cu prietenii ei din munte, iar întoarcerea acasă o aduce pe Heidi la un somn pașnic și fericit.


Capitolul 12: În casa Sessemann umblă strigoii | Capitolul 14: Când toate clopotele bat


Rezumat la capitolul 13: O seară de vară la munte din cartea Heidi, fetița munților de Johanna Spyri


Domnul Sesemann trezește casa la 4:30 dimineața și îl trimite pe John să o aducă pe Dete de la casa unde lucrează. Domnișoara Rottenmeier nu este sigură ce se întâmplă și așteaptă să-i explice Domnul Sesemann. Clara se trezește și Domnul Sesemann stă de vorbă cu ea. Domnul Sesemann îi explică că Heidi este într-o stare foarte anxioasă care a făcut-o să umble în somn. El se teme că într-o noapte s-ar putea să umble pe acoperiș. Clara vrea ca Heidi să rămână, dar Domnul Sesemann promite să o ducă în Elveția în vizită în vara următoare. Dete sosește și Domnul Sesemann îi povestește planul de a o duce pe Heidi înapoi la coliba bunicului. Dete găsește scuze pentru a nu o însoți pe Heidi la coliba bunicului. Domnul Sesemann o concediază pe Dete și îl cheamă pe Sebastian, care o va însoți pe Heidi înapoi acasă.

Domnul Sesemann îi spune lui Heidi că se întoarce acasă după micul dejun. Ea merge sus să-și ia la revedere de la Clara și să-și strângă lucrurile. Clara îi arată lui Heidi ce a pregătit pentru ea în cufăr. Heidi își pregătește lucruri și pune șalul roșu în partea de sus a unui coș cu chifle pentru bunica. Fetele își iau la revedere. Heidi îi mulțumește Domnului Sesemann și îl roagă să-i mulțumească și doctorului. Curând, Heidi și Sebastian sunt în tren. Somnul o cuprinde pe Heidi în tren. Ajung în Mayenfeld, iar Sebastian caută un drum sigur către Dorfli pentru Heidi. Sebastian vede un bărbat și îl întreabă care este cel mai sigur drum către Dorfli. Bărbatul este morarul din Dorfli și se oferă să o ia pe Heidi și bagajele ei în sat. Sebastian îi dă lui Heidi un pachet important de la Domnul Sesemann și o scrisoare pentru bunicul.

Morarul și Heidi vorbesc despre bunic pe parcursul călătoriei. Heidi oprește la casa bunicii în drum spre coliba bunicului pentru a o surprinde pe Brigitta și pe bunica. Heidi îi dă Brigittei pălăria ei cu pene elegante, spunând că ea are una proprie. Heidi își ia la revedere și se îndreaptă spre coliba bunicului. Ea se bucură de frumusețea peisajului pe măsură ce merge și se gândește cât de mult îi mulțumește lui Dumnezeu. Bunicul o întâmpină cu lacrimi în ochi.

Heidi îi spune cât de minunat a fost totul în Frankfurt, dar că ea chiar vrea să fie cu el. Bunicul citește scrisoarea și vede că Domnul Sesemann le-a dat bani. Un fluier sună și Heidi iese afară să-l întâmpine pe Peter. Ea promite că va urca pe munte cu el poimâine. Mai târziu în acea noapte, Heidi se culcă în fân în patul ei din pod mai fericită decât a fost de luni de zile. Bunicul o verifică de cel puțin 10 ori în acea noapte, dar Heidi nu se mișcă deloc.