Rezumat scurt Acolo unde cântă racii de Delia Owens

Rezumat la cartea roman "Acolo unde cântă racii" scrisă de Delia Owens despre viața misterioasă și izolată a lui Kya Clark, cunoscută și sub numele de Fata din Mlaștină. Acțiunea începe în anul 1969, în Barkley Cove, Carolina de Nord, unde doi băieți descoperă cadavrul eroului local Chase Edwards în mlaștinile din apropiere. Bănuielile cad imediat asupra "Fetei din Mlaștină", Catherine "Kya" Clark, o tânără retrasă care a trăit singură în mlaștină după ce familia ei a abandonat-o.

Citește și rezumatul lung la cartea Acolo unde cântă racii de Delia Owens



Acolo unde cântă racii de Delia Owens - Rezumat scurt


În Partea 1 numită "Balta", doi băieți descoperă trupul eroului local Chase Edwards în mlaștinile din afara localității Barkley Cove, Carolina de Nord, în 1969. Suspiciunile cad imediat asupra "fetei din mlaștină", Catherine "Kya" Clark, o tânără retrasă care a trăit singură în mlaștină de când familia ei a abandonat-o.

Printr-un flashback, aflăm cum Kya a devenit "Fata din Mlaștină". În 1952, Marie Jacques Clark, mama lui Kya, părăsește familia pentru a scăpa de abuzul fizic și verbal al lui Jake Clark, tatăl lui Kya. Jake dispare în 1956, lăsând-o pe Kya să se descurce singură. În această perioadă a vieții ei, Kya se împrietenește și se îndrăgostește de Tate Walker, un băiat care iubește și el mlaștina. Romantismul lor continuă până când Tate o abandonează pentru a merge la colegiu la Universitatea din Carolina de Nord, Chapel Hill.

Partea 2 numită "Mlaștina", începe în 1965, când Kya are nouăsprezece ani și este o fată frumoasă. Kya este receptivă când Chase, un jucător de fotbal de succes, o observă și o urmărește agresiv. Ea îi face un colier din scoici pe care el îl poartă mereu, iar cei doi încep să se întâlnească după ce Chase promite să aștepte până când Kya va fi pregătită să facă sex cu el. În 1966, Kya face prima ei călătorie în afara orașului când Chase o duce la Asheville. Se cazează într-un motel. În acea noapte, fac sex pentru prima dată, după care Chase dispare pentru câteva săptămâni. Relația lui Kya cu Chase se încheie atunci când află că el este logodit cu o altă femeie.

Tate o contactează pe Kya și încearcă să-i ceară scuze, dar ea refuză să le accepte. Totuși, îi permite lui Tate să ia câteva dintre desenele ei și să le ducă la un editor, care le publică sub formă de carte în 1968, permițându-i lui Kya să cumpere pământul familiei cu banii obținuți din drepturile de autor.

Romanul revine în prezent, când șeriful și adjunctul încep să creadă că Kya l-ar fi ucis pe Chase. Ei au găsit indicii și au primit informații de la locuitorii orașului despre o relație dintre cei doi. Când descoperă că Chase a agresat-o pe Kya, o arestează, crezând că ea l-a ucis din răzbunare.

Kya este judecată pentru crimă. Ea refuză să facă o înțelegere pentru a primi o pedeapsă mai mică decât pedeapsa cu moartea, chiar dacă prejudecățile din oraș împotriva oamenilor din mlaștină sunt atât de răspândite. Kya are un alibi - ea a luat autobuzul spre Greenville, Carolina de Nord, pentru a se întâlni cu editorul ei în legătură cu o altă carte - ceea ce o plasează în afara orașului în noaptea în care Chase a fost ucis. Faptul că mulți locuitori ai orașului au văzut-o urcând în autobuz și întorcându-se, împreună cu probele slabe prezentate de acuzare, conving juriul să o achite.

În cele din urmă, Kya se căsătorește cu Tate. Ei trăiesc împreună o viață lungă și liniștită în mlaștină până când Kya moare la vârsta de 64 de ani. După moartea ei, Tate descoperă o colecție de poezii scrise de "A.H.", care se dovedește a fi Kya. Una dintre poezii este o descriere a uciderii lui Chase de către Kya. Tate arde poeziile.