Rezumat După ce ne-am îndrăgostit de Anna Todd

Rezumat la cartea "După ce ne-am îndrăgostit" de Anna Todd, în care este vorba despre complicata relație dintre Tessa și Hardin, marcată de momente tensionate și răsturnări de situație. În această poveste, personaje precum Dan, Steph, Molly și Zed se intersectează în viața lor, creând un carusel de emoții și evenimente neașteptate. Cartea explorează iubirea, gelozia și nevoia de spațiu în relații, cu un final care lasă loc pentru o încercare de reconciliere.

Citește și
Rezumat După ce ne-am întâlnit de Anna Todd
Rezumat După ce ne-am certat de Anna Todd



Rezumat După ce ne-am îndrăgostit de Anna Todd



Evenimentele continuă firul poveștii din volumul precedent, "After - După ce ne-am certat". Când își revede tatăl, Tessa își amintește de copilărie, când se ascundea în sera mică din casa ei natală pentru a nu-și vedea mama pe nume Carol, cum este bătută. Ea simte milă pentru tatăl ei: este murdar și miroase a vodcă. Discută despre asta cu Hardin și, în ciuda dezaprobării lui, îl invită în apartamentul lor. Între timp, Hardin trebuie să facă față unei alte probleme: o bătaie cu Zed în sera școlii. Chiar dacă tatăl lui este rector, el este exmatriculat din campus. Richard și Hardin leagă o prietenie într-un bar, după ce se îmbată împreună.

Când socrul lui pleacă cu Chad, un "prieten", Hardin devine suspicios că bărbatul ar putea fi dependent de droguri, dar pentru moment nu-i spune nimic Tessei, ca să nu o îngrijoreze. Fata primește o invitație de la Karen și Ken pentru o vacanță cu ei, la care participă și Hardin, convins până la urmă să meargă.

În timpul unui moment de pasiune în jacuzzi, amândoi uită de prezervativ și el crede că totul ar fi fost un plan pus la cale de ea pentru a rămâne însărcinată, așa că pleacă. Tessa descoperă că nu a găsit un apartament în Seattle deoarece Hardin, care a aflat despre planul ei, a sabotat totul pentru ca ea să meargă în Anglia cu el. El este dat afară și pleacă să se plimbe.

De-a lungul călătoriei sale, el își dă seama că s-a rătăcit și o întâlnește pe Lillian, fiica lui Max, prietenul lui Ken și Karen. Ea îi pune multe întrebări, iar Hardin observă o mare asemănare între ea și Tess. Petrec seara împreună până la ora unu dimineața, ceea ce complică și mai mult relația dintre cei doi protagoniști, dar nu este nimic de temut, deoarece Lillian nu este heterosexuală. Seara următoare, familia Scott se întâlnește la cină cu Max, soția sa și Lillian. Aceasta a petrecut întreaga zi cu Hardin, iar când Theresa intră în restaurant, crede că cei doi flirtau, deoarece nu știa nimic despre adevărata orientare sexuală a fetei. În timpul cinei, Robert, un chelner, pare interesat de Tessa, și ea, ca o răzbunare la adresa lui Hardin, petrece seara cu el. Băiatul, văzând femeia pe care o iubește râzând cu altcineva, pleacă, și pe drum o întâlnește pe Lillian, cu care petrece restul serii. Cei doi decid să meargă la un bar din zonă și sunt ulterior întâlniți întâmplător de Tessa și Robert. Lillian este impresionată de frumusețea Tessei și o provoacă în joacă să danseze pe tejghea în fața tuturor, iar Tessa acceptă, stârnind gelozia lui Hardin. Chelnerul se desparte de ei, dar cei trei rămân în bar până la închidere.

Întorcându-se acasă, amândoi fiind beți, se duc la culcare, dar nu împreună... A doua zi dimineața, familia Scott se întoarce acasă, iar relația dintre Hardin și Tessa devine tensionată. Hardin o alungă pe Tessa, deși este distrus în interior.

Ea nu are unde să meargă, așa că o sună pe fosta sa colegă de cameră și o întreabă dacă poate să petreacă zilele de dinainte de plecare în căminul WCU cu ea. Steph acceptă cu entuziasm și o informează că i-a organizat o petrecere de rămas-bun la frăție, petrecere la care Hardin nu va participa datorită despărțirii de Tessa, dar nimeni nu știe asta. Hardin este în apartament și privește ce a lăsat Tessa: scrisoarea, brățara, copia cărții "Mândrie și prejudecată" pe care i-a dăruit-o de Crăciun, cărțile școlare. Răsfoind printre manualele școlare, atenția lui este captată de un jurnal. "Istoria religiilor" : este caietul ei pentru un curs pe care l-a urmat în semestrul respectiv. Hardin îl răsfoiește. Ceea ce este scris acolo nu vorbește despre religie, ci despre Hardin. Despre încrederea pe care Tessa a avut-o mereu în el, chiar dacă a trădat-o de multe ori. Înțelege că a greșit în mod repetat.

Tessa merge la petrecere cu Steph, care insista să bea. Aceasta îi dă un pahar cu vodcă și apoi dispare. La petrecere apare Zed, care observă ceva ciudat la prietena sa. Tessa vede totul în ceață. Băiatul o lasă singură în bucătărie și pleacă să-și caute fosta colegă de cameră. Dan coboară și o găsește pe fată în bucătărie. Ea îi cere ajutorul pentru a-l găsi pe Zed, iar cererea este acceptată. El o informează că l-a văzut pe Zed intrând în vechea cameră a lui Hardin, așa că cei doi intră. Tessa se simte tot mai slăbită și nu se poate ține pe picioare.

Ceea ce a făcut Dan era o capcană. Voia să ademenească-o pe Tessa în cameră cu scopul de a întreține relații intime cu ea. Tessa este speriată. Cineva bate la ușă: este Steph, care intră în cameră. Tessa îi cere cu disperare ajutorul, dar Steph îi zâmbește malefic lui Dan. Ideea a venit de la ea. Ea a urât-o întotdeauna pe Tessa, dar a pretins că este prietena ei pentru a-i strica viața. Ea a fost cea care i-a trimis un mesaj Tessei de pe telefonul lui Hardin în ziua aniversării ei, a fost cea care a chemat stripteuzele la petrecere și tot ea fost cea care a pus droguri în vodka. Totul a fost opera lui Steph. Ea scoate din geantă un obiect, o cameră video. Intenția ei este să filmeze actul sexual dintre Dan și victimă și să-i arate înregistrarea lui Hardin, ca răzbunare pentru momentul în care l-a satisfăcut și apoi a părăsit-o. Ea începe să-i dezbrace. În cameră intră Molly. Este și ea implicată, dar când află despre intenția filmului pornografic, se retrage, iese din cameră și îl sună pe Hardin. Steph închide ușa cu cheia. Zed observă că se întâmplă ceva în cameră, așa că sparge ușa și pleacă cu Tessa. Tristan se desparte de Steph și descoperă că Dan a făcut asta ca răzbunare față de Hardin, care a făcut același lucru cu sora lui în urma unui dezacord.

Hardin ajunge la frăție, dar Tessa nu este acolo. El începe să se îngrijoreze când descoperă că este cu Zed. Merge la casa tatălui ei și vorbește cu Landon, care presupune că Tessa s-ar putea întoarce la mama ei.

La cererea prietenei, Zed a dus-o acasă la Carol. Hardin se prezintă acolo și se ceartă cu Zed, acuzându-l că a salvat-o pe Tessa doar pentru a încerca să o cucerească.

Pe urmă, Tessa reflectează asupra faptului că relația cu Hardin îi provoacă mai mult stres decât satisfacție, și decide că amândoi au nevoie de o pauză și se mută la Seattle pentru a lucra în filiala editurii care a angajat-o. Hardin, deși frustrat de ideea de a nu fi lângă ea, și de faptul că Tessa pare hotărâtă să încheie relația lor, decide să-i ofere spațiu, dar are certitudinea că ei doi se vor reuni.

Cartea se încheie cu Hardin hotărât să-și scoată la iveală ce este mai bun în el pentru a recâștiga dragostea Tessei.