Rezumat După ce ne-am certat de Anna Todd

Rezumat la cartea "După ce ne-am certat" de Anna Todd, în care este vorba despre viața tumultoasă a lui Tessa și Hardin. După ce Tessa este implicată într-un accident grav de mașină, își pierde memoria și se confruntă cu noi provocări. Hardin, mereu alături de ea, trebuie să facă față unor situații complicate și stresante, cum ar fi revederea cu Trevor și confruntarea cu Molly. Cartea explorează lupta lor pentru a-și păstra relația în ciuda obstacolelor majore care le apar în cale.

Citește și
Rezumat După ce ne-am întâlnit de Anna Todd
Rezumat După ce ne-am îndrăgostit de Anna Todd



Rezumat După ce ne-am certat de Anna Todd


După ce Tessa a aflat că Hardin s-a jucat cu sentimentele ei, îl părăsește și se concentrează pe școală și pe viața ei. Restabilește relația cu mama ei, Carol, și cu fostul ei iubit, Noah. Chiar obține un loc de muncă la VP (Vance Publishing în primul roman). Viața începe să fie bună pentru Tessa, iar noul ei coleg, Trevor, se îndrăgostește de ea.

În schimb, Hardin este furios și trist pe prietenii lui, în special pe Molly, pentru că ea i-a distrus prima relație cu o fată care îi plăcea. El este hotărât să se schimbe. Își repară relația cu tatăl său, Ken, și îl acceptă pe Landon ca frate și prieten.

Câteva zile mai târziu, Tessa, Trevor, Kimberly și Vance merg la Seattle pentru a sărbători publicarea cărții. Tessa se îmbată și începe să danseze, sărutând accidental un străin pentru că și-a imaginat că este Hardin.

Hardin o găsește pe Tessa și pe Trevor într-o cameră de hotel și se enervează, dar mai târziu el și Tessa fac dragoste.

A doua zi dimineața, Tessa și Hardin se ceartă despre incidentul din noaptea anterioară. Înainte de a părăsi camera de hotel, Hardin îi spune că a dormit cu Molly. Tessa, furioasă, aruncă obiecte spre el.

La locul de muncă, Tessa vorbește cu Trevor, iar el o întreabă dacă-l iubește pe Hardin. Tessa îi spune că da, dar sunt separați din cauza problemelor personale.

La trei luni după ce lucrează la VP, Tessa îi face o vizită mamei sale. Tessa îi spune că s-a despărțit temporar de Hardin pentru că el a început să aibă probleme de furie. Carol este încântată de veștile astea, dar Tessa spune că nu va mai avea niciun iubit de acum înainte. Carol este de acord, și înainte ca Tessa să plece, îi spune mamei sale că o iubește.

La două zile după ce Tessa mergea la serviciu cu mașina, a fost implicată într-un accident auto care a făcut-o să își piardă cunoștința. A fost dusă de urgență la spital pentru tratament, dar medicii nu au putut face nimic, așa că a intrat în comă. Când Hardin a auzit asta de la Landon, s-a închis în camera lui și a izbucnit în lacrimi, pentru că dragostea vieții lui zăcea într-un pat de spital imobilă.

A trecut un an, dar starea lui Tessa nu s-a îmbunătățit deloc. Medicii erau îngrijorați de starea ei de sănătate, și în acel moment Hardin o vizitează. În timp ce stătea pe un scaun la spital, ținea mâna ei, îi citea o carte și îi vorbea. În mijlocul conversației, Tessa începe să-i strângă mâna. Acest lucru îl șochează pe Hardin. Doctorul Parker o examinează și spune că Tessa face progrese pentru că el a fost cu ea și că ea iubește să îl asculte vorbind.

Trece o săptămână, iar Hardin este mereu lângă Tessa pentru a o ajuta să își îmbunătățească sănătatea. Într-o după-amiază, se întâmplă un miracol - Tessa se trezește în cele din urmă din comă, dar nu își amintește evenimentele din urmă cu un an. Ea întreabă dacă Hardin este prietenul ei. Răspunsul lui Hardin este "nu". Ea începe să plângă, dar Hardin o calmează. Trevor, pe care Tessa nu îl mai recunoaște, o sună pe Tessa.

În afara spitalului, doctorul Parker îi spune lui Hardin veștile triste - au făcut teste pe Tessa și rezultatele au ieșit pozitive, ea a pierdut permanent amintirile și are leziuni cerebrale din cauza accidentului.

Hardin întreabă dacă își va mai aminti ceva? Doctorul Parker spune că-și va-și aminti de el, de familia ei, de cel mai bun prieten, de colegii de muncă și de șeful ei; dar din păcate, nu-și va aminti de colegii săi de sex masculin și alte persoane de la universitate. A doua zi, Tessa este externată din spital, iar Hardin o duce la vechiul lor apartament unde ea va sta.

Tessa a început terapia pentru membrele ei. Hardin este mereu lângă ea și o laudă pentru progresul ei.

Într-o zi de lucru, Trevor merge la Tessa și o întreabă de ce nu i-a răspuns la apeluri. Tessa, care nu îl mai recunoaște, rămâne tăcută. Înainte ca Trevor să poată face ceva, este salvată de Hardin, Vance și Kimberly. Vance îl concediază pe Trevor, iar Trevor jură răzbunare asupra lui Hardin. Tessa leșină pe loc.

Când Tessa se trezește, vede că este în apartament și că poartă o rochie de noapte. Îl întreabă pe Hardin dacă i-a schimbat hainele. Răspunsul lui Hardin este da, apoi se odihnește cu Tessa pe pat.

În Ajunul Anului Nou, ajung la o petrecere într-o casă a unei fraternități, dar muzica tare o sperie pe Tessa, așa că Hardin sugerează să meargă undeva mai liniștit. Cei doi dau peste Zed, Steph și Tristan, care știu situația lui Tessa, așa că nu o presează să îi recunoască. Apoi Hardin o întreabă pe Tessa dacă îi este sete. Tessa spune da, așa că îi aduce un pahar cu apă. Cei cinci sunt așezați pe o canapea mare din piele într-o cameră de zi liniștită, dar atmosfera calmă este perturbată de Molly, care anunță cu voce tare sosirea ei. Molly o vede pe Tessa cu capul aplecat pe pieptul lui Hardin și asta o face geloasă.

Apoi Molly începe să o tortureze pe Tessa, punând-o într-un atac de panică sever. La un moment dat, Molly o hărțuiește emoțional pe Tessa, care sfârșește plângând și fugind. Molly râde isteric la scenă. Hardin este atât de furios încât iese din camera de zi pentru a o căuta pe Tessa; dar înainte de a ieși, țipă la Molly.

El o găsește pe Tessa pe stradă, așa că o duce acasă. Vizitează un salon de tatuaje unde Hardin își face un tatuaj nou. Pe drum spre casă, dau peste un om fără adăpost care este tatăl lui Tessa, Richard.