Rezumat scurt "Tren de placere" de Ion Luca Caragiale

Rezumat scurt la povestea "Tren de placere" scrisă de scriitorul și dramaturgul Ion Luca Caragiale. Rezumat la celebra schiță "Tren de placere" în care este vorba despre Familia Georgescu care într-o zi de sâmbătă se hotărăsc să plece cu trenul la Sinaia și s-o ia cu ei și pe Cucoana Anica.

Vezi si 
Comentariu Vizita
Rezumat scurt Bubico
Rezumat Năpasta
Rezumat O scrisoare pierdută




Rezumat scurt "Tren de placere" de Ion Luca Caragiale
Familia Georgescu impreuna cu cucoana Anica, hotarasc sa plece intr-o sambata cu trenul de placere spre destinatia idilica numita Sinaia. Inainte de plecare, madam Georgescu isi alege o garderoba viu colorata, in timp ce cocoana Anica se imbraca in negru, iar fiul de cinci anisori poarta uniforma de ofiter de vanatori.

Odata terminate pregatirile, gramama pleaca cu tramvaiul spre gara, in timp ce familia Georgescu si fiul lor aleg sa mearga cu birja. Odata sositi la gara, cei trei se ingrijoreaza de intarzierea cucoanei Anica, care va sosi cu putin timp inainte de plecare. Aceasta primeste bani de la domnu Georgescu sa si cumpere bilet la clasa a 3-a, in timp ce aceasta va sta cu familia sa la clasa 1.

Ajunsi in Sinaia, familia Geogeascu pleaca spre intampinarea freneziei din parc, iar Gramama se indreapta cu cosul de merinde la hotelul Mazare, sa si caute camera. Cum baietelului i se face foame, acesta pleaca cu tatal sau spre cucoana Anica. Odata ajunsi la hotelul Mazare, acestia afla ca nu au fost gasite camere libere pentru Gramama si astfel au trimis-o la hotelul lui Manolescu.


Ajunsi la Manolescu, sunt informati ca nici aici nu au fost camere libere, asadar Gramama a fost trimisa la hotelul lui Voinea. In drum spre hotelul Voinea, domnul Georgescu se opreste in parc pentru a-i comunica sotiei situatia si pentru un moment isi lasa fiul singur ca s-o gaseasca pe doamna Georgescu. Intors fara rezultate, domnul Georgescu nu-si mai gaseste nici fiul. Ulterior afla de la un strain ca baiatelul ar fi plecat cu o doamna ce parea a fi doamna Georgescu spre hotelul Mazare.

Obosit si cuprins de stari dezolante domnul Georgescu reface traseul Mazare-Manolescu-Voinea, dar mereu este cu un pas in urma fata de restul familiei sale. In cele din urma, un cunoscut il informeaza ca familia sa il asteapta in parc, lucru ce nu se dovedeste adevarat. Intr-un tarziu apare in parc cucoana Anica, care ii spune ca au gasit cazare la vila Mandica unde deja l-au culcat pe cel mic, iar sotia il astepta cu un grup de prieteni la Oppler. Ajunsi la Oppler, domnul Georgescu si soacra sa  nu gasesc pe nimeni. Apoi se duc la Mandica, dar nici acolo doamna georgescu nu este, aflandu-se ca a plecat cu mai multi cunoscuti la Sf Ana.
Fiind tarziu, domnul Georgescu obosit si infometat scoate cosul de mancare ospatand cu cucoana Anica, dupa care alege sa se odihneasca. Spre dimineara, apare si sotia sa cu grupul petrecaretilor.
Intorsi la Bucuresti, doamna Georgescu se gandeste cu nostalgie la momentele frumoase petrecute la Sinaia.