Rezumat Ursul păcălit de vulpe de Ion Creangă

Rezumat la povestea basm pentru copii "Ursul păcălit de vulpe" scrisă de scriitorul român Ion Creangă. Rezumat scurt la povestirea "Ursul păcălit de vulpe" în care este vorba despre o vulpe vicleană care s-a prefăcut moartă în drum. A găsit-o un om care a aruncat-o în carul unde avea pește și a plecat spre casă. Vulpea a aruncat peștele din car și a început să-l mănânce, însă tocmai atunci a nimerit și ursul care a vrut și el un pește.





Vezi si
Rezumat la Amintiri din copilărie
Rezumat la Capra cu trei iezi
Rezumat la Cinci pâini
Rezumat la Dănilă Prepeleac
Rezumat la Fata babei și fata moșnegului
Rezumat la Povestea lui Harap Alb
Rezumat la Povestea lui Stan Pățitul
Rezumat la Povestea porcului
Rezumat la Prostia omenească
Rezumat la Punguţa cu doi bani
Rezumat la Pupăza din tei
Rezumat la Soacra cu trei nurori







O vulpe vicleană care umblase toată noaptea după mâncare și nu găsise, iese la marginea drumului moartă de foame și vede că pe drum trece un om cu un car plin cu pește. Când văzu vulpea atâta pește, se lungi în mijlocul drumului și se prefăcu că este moartă. Omul văzând vulpea, se gândi că i-ar face nevestei o haină din blana ei și o luă și o aruncă în car deasupra peștelui.

Vulpea vicleană a început să arunce pește din carul omului și când a considerat că este de ajuns, a sărit și a început să mănânce. Nu trecu mult și pe drum apăru ursul, care vru și el niște pește de la vulpe. Vulpea nu vru să-i dea și îl sfătui să se ducă la lac, să bage coada în apă și la ziuă să tragă tare și va scoate și mai mulți pești decât are ea.

Ursul fugi repede la baltă și băgă toată coada în apă. Între timp se făcuse foarte frig și balta începuse să înghețe, prinzându-i ursului coada în gheață. Ursul nu mai putea de durere și trase odată tare încât rămase fără coadă.

Supărat rău, ursul se duse s-o caute pe vulpe și să se răzbune. Când îl văzu pe urs venind, vulpea se ascunse într-o scorbură de copac și începu să râdă de el. În zadar încercă ursul s-o prindă, pentru că vulpea era vicleană și se ferea de mâna lui.

Și uite așa a rămas ursul păcălit de vulpe.