3 Rezumate scurte la "Fata care a băut luna" + personaje

Rezumate scurte la cartea "Fata care a băut luna" scrisă de scriitoarea americancă Kelly Barnhill și publicată de aceasta în anul 2016. În plus găsiți câteva detalii și despre personajele din carte. Trei Rezumate scurte ale celebrei povești "Fata care a băut luna" in care este vorba despre o vrăjitoare care punea locuitorii unui oraș să-i sacrifice un copil în fiecare an. Vrăjitoarea nu era rea, ci ducea copii în casele de la marginea pădurii.

Citește și: Rezumat lung Fata care a băut luna de Kelly Barnhill



Rezumat scurt 1 "Fata care a băut luna"


Un oraș numit Protectoratul trebuie să sacrifice în fiecare an căte un copil pentru ca vrăjitoarea Xan să nu se răzbune pe ei. Vrăjitoarea care care trăiește în pădurea de la marginea orașului nu este rea, ci vrea de fapt să ducă copii în casele oamenilor iubitori care trăiesc în cealaltă parte a pădurii.

Vrăjitoarea Xan este de fapt bună, dovadă fiind că pe drum ea îi hrănește pe copii cu lumina stelelor, pentru ca aceștia să reziste pe parcursul călătoriei. Într-o zi, Xan greșește și hrănește o fetiță cu lumina lunii, care are proprietăți magice și o face pe fetiță să aibă puteri magice.

Xan se hotărăște s-o adopte pe fetiță, dar aruncă asupra ei o vrajă pentru ca magia lunii să ne se manifeste până la vârsta de 13 ani. Ea îi dă numele de Luna și o crește pe fetiță cu ajutorul unui dragon mic și a unui montru care trăuește în mlaștină.

Din păcate, vraja pe care o aruncă aspra Lunei dezvoltă alte probleme, întunecând mintea fetei și făcând imposibil antrenametul ei. Fata este aproape de vârsta de 13 ani, iar Xan se teme să nu moară și să nu reușească s-o învețe pe fată tot ce stie.

Rezumat scurt 2 "Fata care a băut luna"


Nori grei de nefericire atârnă deasupra Protectoratului: an de an, locuitorii sunt nevoiti sa sacrifice câte un bebelus pentru ca vrajitoarea cea rea sa nu se răzbune pe ei.

De cealaltă parte a zidurilor orasului, se întinde Mlastina plina de pericole, unde traieste Xan, o bătrână care an de an ia copii alesi pentru sacrificiu si îi duce tocmai in celălalt capăt al păduri unde ii lasa in grija oamenilor din Orasele Libere.

Pe dum, Xan ii tine pe copii la piept si le da sa bea lumina stelelor. O data, o singura data, din greșeală, bătrâna hraneste o fetiță cu lumina lunii, dandu-i astfel puteri magice neînchipuit de mari si legandu-si pe vecie destinul de al fetei care a băut luna.

Rezumat scurt 3 "Fata care a băut luna"


Intr-un oraș, oamenii sacrifică în fiecare an câte un copil dându-l unei vrăjitoare rea care trăiește în pădurea de la marginea orașului. Cu toate acestea, vrăjitoarea, Xan, este de fapt bună și nu e crudă deloc. În loc să sacrifice copiii, ea îi duce în casele iubitoare situate în cealaltă parte a pădurii și îi hrănește cu lumina stelelor pentru a rezista călătoriei. Într-o zi, Xan primește un copil pe care îl hrănește accidental cu lumina lunii, în loc de lumina stelelor. Spre deosebire de lumina stelelor, lumina lunii are proprietăți magice, iar fetița, dezvoltă puteri magice.

Xan o adoptă pe fetiță, o numește pe Luna și o crește cu ajutorul unui monstru din mlaștină și al unui dragon mic. Magia fetiței Luna crește rapid și provoacă numai probleme, astfel încât Xan aruncă o vrajă asupra ei pentru a-i suprima magia până când Luna va împlini 13 ani. Dar vraja dă naștere la alte probleme. Întunecă mintea Lunei ori de câte ori este menționată magia, făcând imposibil antrenamentul. Pe măsură ce ziua de naștere se apropie, Xan se teme că moare înainte de a putea s-o învețe pe Luna tot ce are nevoie să știe.

Personajele cărții Fata care a băut luna


Luna
personajul principal, a fost sacrificat vrăjitoriei; are magie pentru că a mâncat prea mult lumina lunii

Xan
vrăjitoare care trăiește în pădure și are grijă de Luna

Gherland
Marele Preot din Protectorat

Antain
Nepotul lui Gerland, care este dulgher

Glerk
monstrul creat de mlaștină

Fyrian
dragon mic care trăiește în pădure

Zosimos
un vrăjitor care a învățat-o pe Xan și a murit salvând oamenii de la vulcan

Dragonul Enorm
Mama lui Fyrian care a murit salvând oameni de la vulcan

Sora Ignatia
Lidera Surorilor Stelelor, mâncătoare de Sorrows (tristețe), vrăjitoare

Rook
Fratele lui Antain, a lucrat pentru Surorile Stelelor