Rezumat Albă ca Zăpada și cei șapte pitici

Doua rezumate scurte ale povestii "Albă ca Zăpada și cei șapte pitici" culeasa de Fratii Grimm. Rezumat scurt al basmului popular Albă ca Zăpada și cei șapte pitici in care este vorba despre o printesa care era mai frumoasa decat mama ei vitrega. Aceasta cu ajutorul unei oglinzi fermecate afla ca Albă ca Zăpada este cea mai frumoasa si incerca s-o omoare prin diverse metode.

Citește si alte rezumate la povești de Frații Grimm
Rezumat scurt și morala la povestea Rapunzel de Frații Grimm
Rezumat și morală la basmul Pescarul și soția sa de Frații Grimm
Rezumat basm "Hansel si Gretel"
Compunere despre Alba ca Zapada, învățăminte si idei principale
Rezumat la basmul "Cenușăreasa" + Morala povestii



Rezumat 1 Alba ca Zapada


O imparateasa statea la geam si cosea langa fereastra. S-a intepat in deget si trei picaturi de sange au cazut in zapada, facand-o sa-si doreasca un copil alb ca zapada, cu buzele rosii ca sangele si cu parul ca de abanos.

Dupa ceva timp, imparateasa a ramas insarcinata si a nascut o fetita exact asa cum isi dorise. Toti s-au bucurat si i-au pus numele de Alba ca Zapada. La putin timp dupa ce a nascut-o, imparateasa a murit, iar imparatul, la fix un an s-a recasatorit cu o femeie foarte frumoasa insa si foarte rea.

Dupa ce crescu, Alba ca Zapada deveni foarte frumoasa si iubita de tot regatul. Mama ei vitrega avea o oglinda fermecata care i-a spus ca Alba ca Zapada este cea mai frumoasa din imparatie si ea s-a suparat foarte rau.
A vorbit cu un vanator si i-a spus acestuia s-o duca in padure si s-o omoare, insa vanatorul care ii era loial fostei imparatese, i-a dat drumul fetei si i-a spus sa nu se mai intoarca niciodata.

Alba ca Zapada a ratacit prin padure pana cand a dat de casuta unor pitici. Le-a facut curat in casa si cei sapte pitici i-au propus sa stea cu ei. Mama vitrega afla de la oglinda ei ca Alba ca Zapada traieste si se deghizeaza intr-o baba si pleca spre casa piticilor. O gaseste pe Alba ca Zapada si o pune sa probeze o cingatoare, care o stranse asa de tare incat fata muri. Cand venira piticii, taiara cingatoarea si fata isi reveni.

Mama ei vitrega iar venii si ii dadu un pieptane, iar Alba ca Zapada cum il puse in par, muri. Piticii scoasera pieptanul din par si fata isi reveni din nou. Imparateasa iar veni si ii dadu fetei un mar otravit. Alba ca Zapada musca din mar si muri din nou. Cand venira cei sapte pitici, nu mai putura sa faca nimic, si in loc s-o ingroape, ii facura un sicriu de clestar.

Un print dintr-o imparatie vecina, trecu pe acolo si se indragosti imediat de fata din sicriu. Isi puse slugile s-o duca la palatul lui si pe drum, unul din servitorii care carau sicriul pe umar se impidica si Alba ca Zapada cazu. Ii sari bucata de mar din gat si se trezi la viata. Alba ca Zapada se casatori cu printul si toata lumea era fericita.

Mama ei vitrega afla si veni la palat s-o vada pe Alba ca Zapada. Cum o vazu, se facu foarte urata si fugi in lume.

Rezumat 2 Alba ca Zapada


Era odata o imparateasa frumoasa care, stand in fata geamului, isi dorea foarte mult o fetita. Imparateasa s-a intepat cu acul in deget si curgandu-i sange pe zapada, s-a gandit ca si-ar dori un copil alb ca zppada, cu buze rosii ca sangele si parul negru ca de abanos.

Putin mai tarziu, imparateasa a ramas insarcinata si a adus pe lume o fetita frumoasa cu parul negru, buzele rosii si piele alba ca zapada. Foarte incantata, i-a dat numele de Alba ca Zapada. In scurt timp imparateasa a murii, iar regele s-a casatorit cu o alta femeie, care era foarte frumoasa, dar rea la inima.

Alba ca Zapada crescu si se facu mai frumoasa decat mama ei vitrega, care s-a infuriat foarte tare, la auzul acestor vesti transmise de oglina sa magica. Furia a determinat-o sa plateasca pe ascuns un vanator care sa o omoare pe Alba ca Zapada. vanatorul a dus-o pe fata in padure, dar nu a putut s-o omoare, fiind fascinat de frumusetea ei, si de aceea a lasat-o sa fuga in padure spunandu-i sa nu se mai intoarca.

Alba ca Zapada era foarte speriata si dupa ce a ratacit prin padure cateva zile, a dat peste o casuta care s-a dovedit ca apartinea unor pitici. Cei sapte pitici o primesc cu bratele deschise si ii propu fetei sa locuiasca cu ei.

De la oglinda magica, mama vitrega a aflat ca Alba ca Zapada nu murise, ci se ascunsese in padure. Se duce ea insasi sa o omore, deghizata in vrajitoare. Ii ofera fetei un mar otravit si fata naiva, musca din mar si cade moarta. Cei sapte pitici nu se indura s-o ingroape pe Alba ca Zapada si ii fabrica un sicriu din clestar ca sa se vada din toate partile.

Un print care trecea pe acolo s-a indragostit de ea si si-a pus slugile sa-i care sicriul la palat. Pe drum unul din slujitori s-a impiedicat si Alba ca Zapada s-a rostogolit sarindu-i bucata de mar din gat. Ea a inviat si s-a casatorit cu ptintul.

Mama ei vitrega a aflat de nunta si a venit la palat, iar cand a vazut-o pe Alba ca Zapada, a inceput sa se urateasca si a fugit in lume.