Compunere despre Alba ca Zapada, învățăminte si idei principale

Doua compuneri de peste 10 randuri despre Albă ca Zăpada. Prima compunere se numeste "Albă ca Zăpada si Rază de Soare" si spune povestea a doua printese care gasesc un pui de caprioara si il salveaza, iar a doua compunere spune povestea unei printese care era rea si care cu ajutorul a sapte pitici se transforma in una buna. In plus, gasiti si ideile principale si morala povestii Alba ca Zapada.

Vezi rezumat Alba ca Zapada.Compunere Alba ca Zapada de 10 - 15 randuri
Albă ca Zăpada si Rază de Soare
Undeva in tinutul de gheata, traia regina gheturilor si zapezilor. Ea avea o fiica creata de regina din zapada tinuturilor, si era asa de alba, incat i-a pus numele de Alba ca Zapada. Fata era prietena cu Raza de Soare, fiica reginei din tinuturile calde, si intr-o zi pleca la ea ca se joace impreuna. Cele doua fete erau asa de frumoase incat toata lumea se mira de ele cand le vedea.

Intr-o zi cand Alba ca Zapada si Raza de Soare plecara pe un deal sa se joace si dadura peste un pui de caprioara ranit la un picior si se hotarara sa il duca la palat sa-l ingrijesca. Puiul de caprioara avea febra si Alba ca Zapada sufla peste el si il racori, iar Raza de Soare isi puse mana pe rana lui si aceasta se vindeca pe loc.

Cele fete frumoase se intoarsera pe deal si o o gasira pe mama puiului de caprioara. Alba ca Zapada si Raza de Soare ii dadura drumul puiului care fugi repede la mama lui. Ele se intoarsera la palat, dar isi promisera ca se vor intoarce pe acel deal, pentru a revedea puiul de caprioara.


Compunere despre Alba ca Zapada de 15 - 20 de rânduri
A fost odata ca niciodata o printesa frumoasa pe nume Alba ca Zapada. Desi cand ii auzim numele ne gandim la o fata cuminte, darnica si buna, din pacate ea nu este asa! Ea este rea si se poarta urat cu slujitorii.

In palatul ei avea 7 piticii slujitori pe care ii trata foarte rau si ii punea sa vaneze anumalele salbatice pentru a-si face haine si palarii. Intr-o zi cand printesa nu era acasa, piticii au pornit sa caute un elixirul bunatatii pentru a o schimba pe Alba ca Zapada.

La capatul padurii se afla o cabana unde locuia o vrajitoare buna. Acestia intrara si dupa ce unul din pitici ii povesti totul vrajitoarei, aceasta le prepara o potiune din plante si le promise ca fata se va schimba. Dupa ce au luat portiunea, cei sapte pitici s-au dus la castel si i-au strecurat-o printesei in mancare.
Dupa ce termina de mancat, elixirul creat de vrajitoare incepu sa-si faca efectul si Alba ca Zapada deveni buna. Ea dadu la saracii din imparatie toate hainele create din pielea anumalelor si promise ca nu va mai purta niciodata o haina de acest fel. Alba ca Zapada se purta frumos si cu cei sapte pitici, cu care deveni foarte buna prietena.


Ideile principale din basmul Alba ca Zapada
1.Alba ca zapada traieste o viata minunata alaturi de animale
2.este amenintata de regina rea
3.ea descopera casa celor 7 pitici
4.piticii sunt speriati deoarece gasesc o fata in dormitor
5.piticii plecau la munca iar alba ca zapata statea acasa si le pregatea mancare
6.regina cea rea se face baba si o otraveste pe alba ca zapada cu un mar
7.printul o saruta pe alba ca zapada iar ea se trezeste

Plan de idei Alba ca Zapada
1)Mama vitrega.
2)Gasirea casutei din padure. 
3)Otravirea cu marul.
4)Sosirea printului.
6)Alba ca Zapada invie.
7)Alba ca Zapada se casatoreste cu printul.

Idei principale pentru Alba ca zapada
1.viata minunata alaturi de animale
2.amenintarea reginei rele
3.descopera casa celor 7 pitici
4.piticii se sperie pentru ca gasesc fata in dormitor
5.piticii pleaca la munca, iar alba ca zapada face curat si mancare
6.regina cea rea se preface in baba si o otraveste pe alba ca zapada cu un mar
7.printul o saruta si ea se trezeste


Care este invatatura - morala povestii Alba ca Zapada
1. Invatatura este ca nu trebuie sa avem incredere in toti oamenii care ni se ivesc in cale!

2. Trebuie sa fii un om bun si sa ii ajuti pe cei care au nevoie de ajutor

3. Sa fii bun(a) peste tot si sa ai incredere doar in oameni buni si sa nu ii crezi pe oamenii falsi chiar daca iti vor da ceva pe degeaba.

4. Fiecare om este frumos in felul lui, fiecare are ceva frumos care-i defineste trasaturile si niciodata sa nu incerci sa faci rau altei persoane deorece binele castiga mereu. Intotdeauna te poti baza pe cei care ti-au fost alaturi la bine si la rau.

5. Nu te increde in toti oamenii pe care-i vezi! Uneori, raul are cel mai inofensiv trup.

Cine este autorul povestii Alba ca Zapada
Autorii, sau mai bine zis, culegatorii de basme, sunt germanii Fratii Grimm.