Rezumat la Legenda lui Romulus și Remus

Rezumat la Legenda lui Romulus și Remus în care este vorba despre doi frați gemeni, Romulus și Remus, ai regelui Numitor. După uciderea fraților de către unchiul lor Amulius, cei doi sunt abandonați în râu, unde o lupoaică îi salvează și îi crește. Ajunși la maturitate, Romulus și Remus decid să-și construiască propria cetate, dar neînțelegerile dintre ei duc la o luptă în care Remus este ucis. Romulus devine apoi fondatorul Romei, numind orașul după numele său și marcând începutul unei civilizații puternice.




Citește și
Rezumat la Legenda lui Hercule

Rezumat la Legenda sau mitul lui Romulus și Remus


Cu mult timp în urmă, în Alba Longa din Italia, trăia regele Numitor. El nu a fost rege pentru mult timp pentru că fratele său mai tânăr, Amulius, dorea să fie și el rege și a reușit să preia tronul.

Pentru a se asigura că nimeni altcineva nu-i va lua tronul, a ordonat uciderea fiilor lui Numitor și a făcut-o pe fiica sa Rhea Silvia, să devină preoteasă a Vestei, ceea ce însemna că nu avea voie să aibă copii, astfel încât să nu existe nimeni care să pretindă să devină rege în viitor.

Cu toate acestea, planul său a eșuat pentru că Rhea Silvia a avut gemeni cu Marte, zeul roman al războiului. Amulius s-a temut de Marte, așa că nu a ucis-o pe Rhea Silvia pentru încălcarea regulilor, ci a închis-o și i-a spus unui servitor să ia băieții gemeni și să-i arunce în râu.

Amulius nu a știut că atunci când slujitorul a ajuns la râu, i s-a făcut milă de băieți și i-a lăsat să plutească pe râu în coșul lor, sperând că vor fi salvați.

Băieții au fost salvați de o lupoaică care i-a găsit și i-a dus într-un loc sigur, unde i-a protejat și i-a îngrijit. Lupoaica a avut grijă de gemeni până când a venit un păstor și i-a dus acasă pentru a-i crește împreună cu soția sa. I-au numit pe băieți Romulus și Remus.

Păstorul și soția lui i-au îngrijit pe cei doi băieți ca pe propriii lor fii, iar Romulus și Remus au devenit ciobani, la fel ca tatăl lor adoptiv.

Într-o zi, Romulus și Remus s-au întâlnit cu unii dintre ciobanii regelui, iar bărbații au început o luptă. Remus a fost prins și dus înapoi la regele Amulius, care nu știa cine era el.

Între timp, Romulus a decis să meargă și să-l salveze pe Remus. A călătorit la Alba Longa, l-a ucis pe rege și l-a salvat pe fratele său.

Oamenii din oraș nu s-au supărat pe băieți deoarece că au aflat cine sunt. În schimb, voiau să-i încoroneze pe amândoi ca regi, dar băieții nu voiau să fie regi, pentru că doreau să-și construiască propriul oraș în altă parte. Așa că au plecat în căutarea unui loc.

Au găsit în cele din urmă un loc, dar au avut o dispută cu privire la dealul pe care să construiască orașul. Romulus voia pe Dealul Palatin, dar Remus voia pe Dealul Aventin, așa că au decis să aștepte un semn de la zei care să le spună pe care deal ar trebui să construiască.

Semnalul de la zei a fost un grup de păsări, dar fiecare frate credea că a câștigat, așa că problema nu a fost rezolvată. Romulus a decis să înceapă construirea unui zid în jurul Dealului Palatin, dar Remus a fost gelos și a început o luptă în care Remus a fost ucis.

Acum, Romulus era liber să-și construiască orașul, care a fost terminat pe 21 aprilie 753 î.Hr. S-a încoronat rege și a numit orașul „Roma” după el însuși. Acesta a fost începutul unuia dintre cele mai puternice orașe din lume pentru următorii o mie de ani.