Rezumat Heidi fetița munților Capitolul 9 - Stăpânul casei află niște lucruri nemaipomenite

Rezumat la capitolul 9: "Stăpânul casei află niște lucruri nemaipomenite" din cartea "Heidi, fetița munților" de Johanna Spyri, în care domnul Sesemann revine acasă și descoperă surprizele aduse de Heidi. În ciuda opoziției Domnișoarei Rottenmeier, care dezaprobă prezența și acțiunile lui Heidi, domnul Sesemann decide să o lase să rămână. Heidi aduce bucurie și prospețime în casa Sesemann, iar legătura sa cu Clara devine tot mai puternică.


Capitolul 8: În casa Sessemann e zarvă multă | Capitolul 10: O bunică


Rezumat la capitolul 9: Stăpânul casei află niște lucruri nemaipomenite din cartea Heidi, fetița munților de Johanna Spyri


Domnul Sesemann se întoarce acasă câteva zile mai târziu și merge să-și vadă fiica, care stă lângă Heidi. Se prezintă lui Heidi și o întreabă pe Clara cum se înțeleg ele două. Domnul Sesemann este bucuros să afle că fetele sunt prietene și se scuză pentru cină. Se întâlnește cu Domnișoara Rottenmeier, care pare serioasă și severă. Domnișoara Rottenmeier își exprimă dezaprobarea față de Heidi și îi povestește domnului Sesemann despre animalele pe care le-a adus Heidi în casă. Domnul Sesemann discută cu perceptorul pentru a afla ce părere are despre Heidi. Acesta îi explică faptul că Heidi are multe calități bune, în ciuda lipsei ei de experiență în regulile sociale.

Domnul Sesemann se întoarce să vorbească cu Clara în timp ce Heidi aduce puțină apă. O întreabă pe Clara despre animale, iar Clara îl pune la curent cu tot ce s-a întâmplat. Clara îi spune tatălui său că nu vrea să o trimită pe Heidi acasă. Heidi se întoarce cu apă și îi spune că a întâlnit un bărbat cu păr alb, care îi transmite salutările domnului Sesemann. Clara recunoaște că bărbatul era doctorul care o tratează.

În acea seară, domnul Sesemann o informează pe Domnișoara Rottenmeier că Heidi va continua să stea cu ei. Îi explică că "și-a găsit copilul într-o stare perfectă de spirit, iar fiica sa o plăcea ca tovarășă." Îi reamintește acesteia să o trateze cu amabilitate pe Heidi după ce pleacă din nou la Paris. Domnul Sesemann spune că mama sa, bunica Clarei va sosi curând. Domnul Sesemann pleacă la Paris două săptămâni mai târziu, dar se așteaptă ca bunica să sosească a doua zi.