Rezumat Heidi fetița munților Capitolul 8 - În casa Sessemann e zarvă multă

Rezumat la capitolul 8: "În casa Sessemann e zarvă multă" din cartea "Heidi, fetița munților" de Johanna Spyri, unde întâmplările pline de veselie și aventuri ne dezvăluie latura jucăușă a lui Heidi în casa Sesemann. Încercările ei de a-și vizita familia și de a aduce bucurie în casă cu pisicile aduse pe ascuns creează agitație și neînțelegere cu Domnișoara Rottenmeier. În ciuda amenințărilor, Heidi și Clara continuă să fie prietene, iar Sebastian devine un aliat neașteptat în micile lor escapade.



Capitolul 7: O zi furtunoasă pentru domnișoara Rottenmeier | Capitolul 9: Stăpânul casei află niște lucruri nemaipomenite

Rezumat la capitolul 8: În casa Sessemann e zarvă multă din cartea Heidi, fetița munților de Johanna Spyri


A doua zi dimineața, Sebastian deschide ușa așteptându-se să-l vadă pe domnul Sesemann. În schimb, îl găsește pe băiatul cu flașneta, care cere să o vadă pe Clara pentru cele douăzeci de centime pe care i le datorează. Sebastian își dă seama că băiatul se referă la Heidi și îl lasă să intre. Băiatul cântă la flașnetă pentru Clara, atrăgându-l pe Sebastian, iar Domnișoara Rottenmeier, curioasă, apare în studio. La vederea acestui băiat zdrențăros, Domnișoara Rottenmeier strigă după Sebastian, care râde în hohote afară. Sebastian îi plătește băiatului cele douăzeci de centime și îl conduce afară din casă. Apare o nouă bătaie în ușă. De data aceasta, Sebastian aduce o coș cu un cadou pentru Clara.

Capacul coșului este deschis și mai multe pisici ies afară. Pisicuțele se răspândesc prin cameră și creează haos total. Domnișoara Rottenmeier strigă iar după Sebastian și Tinette, care adună pisicile și le duc departe. Mai târziu în aceeași zi, Domnișoara Rottenmeier stă lângă Heidi și o amenință că o va închide într-o pivniță întunecoasă cu șobolani. Clara o imploră pe Domnișoara Rottenmeier să aștepte până când domnul Sesemann se întoarce.

Clara și Heidi continuă să se bucure de compania reciprocă, dar Heidi vrea să se întoarcă acasă la bunicul. Ea a adunat chifle albe pentru a le aduce bunicii când se va întoarce acasă. Într-o zi, Heidi decide că a venit timpul. Se îmbracă în șalul ei roșu și își pune pălăria de paie și coboară la parter, dar se întâlnește cu Domnișoara Rottenmeier lângă ușa din față. Domnișoara Rottenmeier îi spune lui Heidi: "Aici ai tot ce-ți poți dori și ești o mică nerecunoscătoare." Domnișoara Rottenmeier îi ordonă lui Sebastian să o ducă înapoi în casă. Sebastian încearcă să o consoleze pe Heidi, care tremură. El îi spune să-și păstreze curajul și să nu o lase pe Domnișoara Rottenmeier să o întristeze. Sebastian sugerează o vizită la pisicuțe mai târziu, în încercarea de a o înveseli pe Heidi.

A doua zi, Domnișoara Rottenmeier este bucuroasă să afle de la perceptor că Heidi se străduiește la învățarea alfabetului. Apoi, Domnișoara Rottenmeier se ocupă de pregătirile pentru sosirea domnului Sesemann, ocupându-se de garderoba lui Heidi. Domnișoara Rottenmeier găsește chiflele albe pe care Heidi le păstrează pentru bunica și îi poruncește lui Tinette să le arunce. Heidi țipă și se aruncă pe canapea. Clara îi promite lui Heidi că vor aduna mai multe chifle pentru bunica. În acea seară, la cină, Heidi are ochii roșii și tace. Sebastian arată către capul său când face contact vizual cu Heidi. Mai târziu, ea își găsește pălăria de paie ascunsă sub cuvertura patului. Heidi își dă seama că Sebastian a ascuns-o pentru ea.