Rezumat Heidi fetița munților Capitolul 3 - La pășune

Rezumat la capitolul 3: "La pășune" din cartea "Heidi, fetița munților" de Johanna Spyri, unde descoperim că Heidi este entuziasmată să petreacă o zi la pășune cu Peter și cu caprele. În timpul aventurii lor, Heidi și Peter se bucură de peisaje spectaculoase și întâmplări neașteptate, cum ar fi salvarea caprei Pestrița de către Peter. Heidi dezvăluie bunicului său detaliile zilei petrecute, iar textul capturează frumusețea naturii și a legăturii dintre personaje.



Capitolul 2: La Bunicul | Capitolul 4: La Bunica


Rezumat la capitolul: 3 La pășune din cartea Heidi, fetița munților de Johanna Spyri


Sunetul fluierului lui Peter o trezește pe Heidi a doua zi dimineața. Heidi este încântată să iasă afară pentru încă o zi în munți. Peter și bunicul sunt deja afară, iar Bunicul o întreabă pe Heidi dacă ar vrea să meargă cu Peter și cu caprele în ziua respectivă, iar Heidi este de acord. Bunicul îi reamintește lui Peter să aibă grijă de ea și să-i dea lui Heidi lapte de capră într-un castron, nu direct de la capră. Peter și Heidi se îndreaptă spre pantele verzi pentru ziua respectivă. Heidi se bucură să alerge și să culeagă flori, iar Peter o supraveghează cu atenție. Peter o avertizează pe Heidi să nu culeagă toate florile, astfel încât să mai aibă și pentru ziua următoare. Ea decide că are suficiente flori și rămâne lângă Peter.

Heidi se bucură de peisaj. Peter se întinde și adoarme. Heidi strigă la Peter când vede o pasăre foarte mare care trece pe cer și dispare din vedere. Peter îi spune lui Heidi că pasărea acum este în cuibul ei atât de sus în munți încât nici caprele nu pot ajunge acolo. Apoi, Peter pregătește un castron de lapte de la capra albă a bunicului, Fulg-de-nea.

Heidi împarte pâinea și brânza cu Peter în timp ce acesta îi spune numele fiecărei capre. Heidi este tristă să afle că Fulg-de-nea nu are un bunic ca al ei. Brusc, una dintre capre numită Pestrița se apropie și sare până pe marginea unei stânci. Peter o apucă de unul din picioarele din spate și o salvează pe Pestrița de la cădere. Heidi este supărată când Peter ridică bastonul să o pedepsească pe Pestrița și strigă: "Nu, nu vreau, nu vreau s-o doară!" Peter este șocat de izbucnirea lui Heidi și lasă bastonul jos.

Soarele începe să apună, iar Heidi se bucură de culorile frumoase ale apusului care se întind peste munți. Heidi și Peter se întorc la colibă pe măsură ce se apropie întunericul. Heidi îi împărtășește bunicului detalii despre ziua ei. Heidi observă că florile pe care le-a cules acum sunt ofilite, iar bunicul îi explică că florile își doresc să fie în soare pe munte. Bunicul îi spune lui Heidi numele munților și cum soarele creează culori atât de frumoase pe aceștia la sfârșitul fiecărei zile. Heidi visează noaptea la munți și capre.