Rezumat scurt Războiul limonadei de Jacqueline Davies

Rezumat scurt la cartea "Războiul limonadei" de Jacqueline Davies, în care este vorba despre conflictul dintre frații Evan și Jessie Treski. O scrisoare schimbă radical dinamica familială atunci când Jessie este avansată cu un an pentru a fi în aceeași clasă cu fratele ei mai mare. Începe un război al afacerilor cu limonadă între cei doi, învățându-i să navigheze prin complexitatea vieții și a relațiilor. În cursul competiției, ambii frați trec peste limitele etice, dar o înțelegere profundă și un poster ingenios aduc nu doar reconcilierea, ci și victoria lor la competiția orașului de Ziua Muncii.

Citește și
Rezumat Procesul limonadei de Jacqueline Davies



Rezumat scurt la cartea Războiul limonadei de Jacqueline Davies


Când familia Treski primește o scrisoare explicând că Jessie va sări peste un an școlar pentru a face parte din clasa a patra a lui Evan în viitorul an școlar, asta provoacă o ruptură între cei doi frați, altfel fericiți. Jessie, care întâmpină dificultăți în a citi semnalele sociale, este confuză de răspunsul furios al lui Evan; în timp ce Evan se teme că prezența lui Jessie în clasa lui va determina colegii să facă comparații nefavorabile. Astfel, cei doi frați intră într-un război al limonadei: cine poate câștiga cei mai mulți bani în cinci zile va obține câștigurile combinate ale fraților.

Evan și Jessie se angajează într-un proces de învățare. Evan își adună prietenii și testează diferite locații. Jessie își depășește nervozitatea și își face o nouă prietenă, Megan, care o ajută să implementeze diferite scheme de afaceri. Megan îi dă profiturile lui Jessie, deoarece Jessie are ideea de a dona câștigurile la Animal Rescue League. Prietenia dintre Jessie și Megan servește doar ca să-l frustreze și mai mult pe Evan, deoarece el simte ceva pentru Megan.

Pe măsură ce războiul escaladează, atât Evan, cât și Jessie trec peste limitele etice. Jessie intră în camera lui Evan pentru a verifica câți bani a câștigat. Când își dă seama că el câștigă, ea sabotează limonada lui adăugând insecte. La rândul său, Evan pătrunde în camera lui Jessie și îi fură banii, depunându-i într-un plic pentru a-i returna mai târziu.

În ultima zi, Evan merge să înoate cu prietenii săi. Un prieten, Scott Spencer, îi fură lui Jessie banii din pantalonii lui Evan. Când cei doi frați se întâlnesc pentru a discuta despre încheierea războiului, Jessie este supărată de pierderea banilor ei. După o ceartă și recunoașterea ulterioară a sentimentelor lor adevărate, Jessie și Evan trimit un poster la competiția de Ziua Muncii a orașului și recuperează partea de bani a lui Megan. Posterul detaliază cele mai bune practici de afaceri pe care le-au învățat pe parcursul romanului.