2 Rezumate scurte la cartea Șirul pierdut al timpului de Paige Britt

Două rezumate scurte la povestea "Șirul pierdut al timpului" scrisă de Paige Britt care se concentrează pe aventurile unei copile numite Penelope. Din rezumat, aflăm despre rutina riguroasă impusă de mama ei și despre dorința lui Penelope de a-și urma propriile idei. Într-o zi, ea călătorește în Tărâmul Posibilităților, unde își face prieteni noi și începe să-și dezvolte creativitatea.




1. Șirul pierdut al timpului de Paige Britt - Rezumat foarte scurt

Penelope are un program foarte încărcat. Viața ei se învârte în jurul unui calendar zilnic riguros, în care fiecare moment este planificat cu grijă de mama ei obsesivă, lăsându-i puțin timp să facă ceea ce Penelope iubește cel mai mult: să scrie. Chiar și în timpul verii, are un program foarte încărcat încât ideile sale de povestiri, cândva debordante, încep să se ofilească.

Apoi, într-o zi, Penelope descoperă o breșă în program - o zi întreagă complet neplanificată! - și se afundă misterios în ea. Urmează o călătorie captivantă prin Tărâmul Posibilităților, unde Penelope o caută pe Marea Zăbovitoare, singura persoană care poate reînvia ideile ei și o poate ghida spre casă.

2. Șirul pierdut al timpului de Paige Britt - Rezumat scurt


Penelope este o copilă suprasolicitată de activități zilnice riguroase. Mama ei, energică, ambițioasă și organizată, se asigură că niciun moment nu este irosit din ziua lui Penelope, susținându-și planurile cu citate din Almanahul lui Poor Richard. Nu există timp pentru visare, scris sau pentru a o vizita pe vecina ei domnișoara Maddie, deoarece, după cum spune mama Penelopei, „Timpul nu este gratuit.” Penelope își dă seama că planurile hotărâte ale mamei sale pentru viața ei îi usucă toate ideile bune.

Apoi, într-o zi, calendarul ei este miraculos gol și ea cade prin spațiul gol în Tărâmul Posibilităților, unde își face un nou prieten, Mărar, și află despre Marea Zăbovitoare care putea să-i dezvolte gândurile și să o ghideze spre idei reale. Gândirea în zadar, lăsarea minții să hoinărească, pierderea noțiunii de timp, a face nimic - sună exact a ceea ce are nevoie Penelope pentru a scăpa de blocajul ei de scriitoare.

Din păcate, Marea Zăbovitoare a dispărut, alungată de Cronos. De când a apărut Cronos, timpul este acum scurt și oamenii depind de Cronos și de mecanicii săi de ceasuri pentru a gestiona timpul în Tărâmul Posibilităților. A face nimic este o infracțiune care duce la închisoare în Turnul Ceasului. Înainte ca Penelope să se întoarcă acasă, ea trebuie să-l învingă pe Cronos și pe mecanicii săi de ceasuri, să-l salveze pe Mărar de la a fi presat de timp și s-o readucă pe Marea Zăbovitoare în regatul în care orice este posibil și nimic nu este imposibil. Apoi, ea trebuie să-și rezolve propria problemă de acasă: să-și găsească timp pentru ea însăși.