Rezumat scurt Povestea Iepurașului Peter de Beatrix Potter

Rezumat scurt la povestirea Povestea Iepurașului Peter de Beatrix Potter din care aflăm că iepurașul Peter împreună cu frații lui mai mici sunt lăsați să se joace oriunde, însă nu și în grădina domnului McGregor, deoarece aceasta l-a pus pe tatăl lor într-o plăcintă după ce l-au prins în grădină. Cei trei iepurași mai mici o ascultă pe mama lor și culeg mure de pe stradă, însă Iepurașul Peter se duce direct în grădina interzisă.

Citește și
Rezumat Iepurele de catifea de Margery Williams




Povestea Iepurașului Peter de Beatrix Potter - Rezumat scurt

Povestea se concentrează pe Peter, un tânăr iepuraș, și familia sa. Mama lui Peter intenționează să meargă la cumpărături în ziua respectivă și îi permite lui Peter și celorlalți trei copii ai săi: Împiedicilă, Ghemotoc și Codiţă-de-bumbac, să se joace. Le spune că pot merge oriunde doresc, dar să nu intre în grădina de legume a unui bătrân numit domnul McGregor, al cărei soție, doamna McGregor, l-a pus pe tatăl lor într-o plăcintă după ce a intrat și a fost prins de domnul McGregor. Cei trei frați mai mici ai lui Peter se țin deoparte de grădina domnului McGregor și merg pe străduță să adune mure, dar Peter intră în grădina domnului McGregor cu speranța de a mânca niște legume.

Peter ajunge să mănânce mai mult decât ar trebui și apoi pleacă în căutarea pătrunjelului pentru a-și vindeca durerea de stomac. Peter este văzut de către domnul McGregor, care îl urmărește și îl prinde într-o plasă, iar trei vrăbii prietenoase îl consolează. Peter reușește să scape de domnul McGregor în ultimul moment, dar își pierde haina albastră și pantofii în timp ce fuge. Se ascunde într-un solar, sărind pe o stropitoare plină de apă, astfel încât Peter se udă și strănută, alertându-l pe domnul McGregor. Când domnul McGregor obosește după ce îl urmărește pe Peter și își reia munca, Peter încearcă să scape, dar este complet pierdut în grădina uriașă. Peter încearcă să-l convingă pe un șoarece tânăr să-l ajute, dar el colectează alimente pentru familia lui și nu poate ajuta.


Peter observă și o pisică care stă lângă un iaz și ia în considerare să-i ceară indicații, dar în cele din urmă decide să nu o facă, având în vedere că a fost avertizat despre pisici de către verișorul său Benjamin. Cu toate acestea, el observă că domnul McGregor este "plecat" și îi oferă ceva timp pentru a scăpa pe poartă. Peter vede de la distanță poarta prin care a intrat în grădină și se îndreaptă către ea, chiar dacă este observat și urmărit din nou de domnul McGregor. Cu greu, se strecoară sub poartă și reușește să scape din grădină. Hainele abandonate ale lui Peter sunt folosite de către domnul McGregor pentru a îmbrăca o sperietoare de paie.

După ce se întoarce acasă târziu, Peter, care este acum și bolnav, este mustrat de mama lui pentru că și-a pierdut pantofii și haina (a doua oară când le pierde într-un interval de două săptămâni). Mama lui Peter îl pune la culcare devreme, fără cină. Pentru a-i vindeca durerea de stomac, doamna Rabbit îi dă o lingură de ceai de mușețel. Între timp, Împiedicilă, Ghemotoc și Codiţă-de-bumbac se bucură de o cină delicioasă de lapte, pâine și mure.