Rezumat scurt pe capitole la cartea Cititorul din peșteră de Rui Zink

Un rezumat scurt pe capitole la cartea "Cititorul din peșteră" scrisă de Rui Zink și a cărui poveste îl urmărește pe pe un băiat portughez care din greșeală se urcă pe corabia unor mari plecați în căutarea unui animal căruia îi place să citească cărți. Din cauza unei furtuni, băiatul ajunge chiar în peștera unde era animalul numit Anibalector.


Citește și pagina cu 5 rezumate scurte la Cititorul din peșteră




Cititorul din peșteră de Rui Zink - Rezumat scurt pe capitole


În primul capitol al cărții este prezentată o poveste din trecut, care are loc cu 30 de ani în urmă, când părinții băiatului personaj principal își încheie mariajul. Divorțul părinților îl va marca profund pe copil, iar cititorul va afla cum acest eveniment a influențat viața băiatului. În timpul acestui capitol, băiatul reușește să fugă și să se ascundă într-un loc înconjurat de marinari, care aveau o misiune importantă, dar și dificilă de realizat. În cele din urmă, băiatul câștigă încrederea marinariilor și aceștia îi dezvăluie adevărata lor misiunea.

În capitolul doi, protagonistul se trezește într-o peșteră pe o insulă misterioasă. În jurul lui se află oase și cărți, iar apoi observă o creatură imensă, pe care îl recunoaște ca fiind Anibalector, creatura pe care marinarii încercau să o captureze. Inițial speriat, băiatul își dă seama că Anibalector nu îi dorește răul și cei doi încep să discute și să își împărtășească pasiunea pentru citit. În cele din urmă, cei doi ajung să devină prieteni și își petrec timpul discutând despre cărțile citite, dar marinarii reușesc în cele din urmă să îi întindă o capcană și să-l prindă pe Anibalector.

În capitolul trei, creatura este dusă la o grădină zoologică și închisă acolo. Anibalector devine trist și apatic, refuzând să facă orice, inclusiv să mai vorbească cu băiatul, care îl vizitează adesea. Băiatul hotărăște să îl salveze pe Anibalector și îl eliberează. Cei doi sunt nevoiți să se despartă, iar băiatul este conștient că va fi pedepsit pentru fapta sa. În ciuda acestui lucru, el este fericit să îl vadă pe Anibalector eliberat și speră că prietenul său va găsi un loc sigur unde să trăiască și să își continue pasiunea pentru citit.