Fișă de lectură Aru Shah și sfârșitul timpului

 Fișă de lectură la cartea "Aru Shah și sfârșitul timpului" de Roshani Chokshi, care cuprinde nume, autor, personaje, rezumat scurt și ce mi-a plăcut.

Vezi și rezumatul poveștii Aru Shah și sfârșitul timpului

Fișă de lectură Aru Shah și sfârșitul timpului
de Roshani Chokshi


TITLUL CĂRȚII:

Aru Shah si sfarsitul timpilulilui

AUTORUL:
Roshani Chokshi

PERSONAJE
Aru Shah - este personajul principal al cărții. Ea este o fetiță de doisprezece ani și de asemenea o reîncarnare Pandava și fiica Adormitului și mamei sale Kirthika P. Shah, o colecționară de muzeu. Ea nu se integrează la școală și face ca Adormitul să fie eliberat în timp ce arăta copiilor de la școală o lampă „blestemată” în muzeu.

Mini - este o tovarășă de drum pentru Aru care suferă de Misofobie (o fobie/teamă patologică de murdărie sau de contaminare), și de asemenea, un Pandava reîncarnat. Își face griji cu privire la sănătatea și siguranța prietenilor ei.

Boo - este ghidul lui Aru și Mini către lumea de dincolo. El este cu adevărat zeitatea Subala care ia forma unui porumbel pentru a-i ajuta pe Pandava.

Adormitul - este tatăl biologic al lui Aru și eroul negativ al poveștii. El este eliberat de Aru din greșeală, începând introducerea lui Aru în viața ei Pandava și amenință cu sfârșitul timpului pentru totdeauna.

Urvashi - este șeful Apsara al legendei hinduse și membru al Consiliului Gardienilor.

Hanuman - este un semizeu hindus cu față de maimuță și membru al Consiliului Gardienilor. 

REZUMAT
O fetiță de doisprezece ani pe nume Aru Shah locuiește împreună cu mama sa într-un muzeu și din cauza comportamentului distant al mamei sale, ei îi place să mintă pentru a fi mai populară la școală. Ea încearcă să le dovedească prietenilor că lampa blestemată este reală și din greșeală eliberează un demon numit Adormitul. Acesta are puterea de a îngheța timpul și singurul lui scop este acela de a opri timpul pentru totdeauna.

Aru Shah încearcă acum să găsească cele trei chei care îi permit să ajungă în Împărăția morții pentru a găsi armele cerești necesare pentru a se lupta cu Adormitul. Aru află că este o reîncarnare Pandava și fiica Adormitului, și împreună cu Mini și ea o reîncarnare Pandava, pleacă în căutarea cheilor. Mai este însoțită și de un porumbel pe care Aru îl numețte Boo, dar care de fapt este o zeitatea Subala care ia forma unui porumbel pentru a-i ajuta pe Pandava.

Aru Shah împreună cu însoțitorii ei găsesc cele trei chei, dar Boo este prins de Adormitul care cere în schimbul eliberării lui, armele cerești pe care fetele trebuie să le găsească. Intrate în Împărăția morții Aru și Mini își dau seama că darurile primite de la Indra sunt de fapt armele cerești. Cu ajutorul lor Aru și Mini reușesc să-l oprească pe Adormit și să salveze lumea.

CE MI-A PLĂCUT
După părerea mea ,,Aru Shah și sfârșitul timpului,, este o carte bine scrisă, pusă cap la cap, cu întâmplări pe gustul oricărui copil cu umor bun.