Rezumat scurt "Micul prinț"

Un nou rezumat scurt al cărtți pentru copii "Micul prinț" scrisă de francezul Antoine de Saint-Exupery. Rezumat de o pagină și jumătate pentru celebra povestire "Micul prinț" în care este vorba despre un pilot de avion care aterizează forțat din cauza unor probleme la motor în desertul Sahara. Acolo, bărbatul îl intalnește pe Micul prinț.

Vezi alte doua rezumate ale cartii Micul prinț.




Micul Print rezumat scurt

          Povestea incepe in desertul Sahara, acolo unde, autorul, pilot de avion, aterizeaza fortat din cauza unor probleme la motor. Dupa o noapte petrecuta in pustiul desertului, autorul se trezeste langa el cu un omulet imbracat ca un print care ii cere sa-i deseneze o oaie. Surprizele se tin lant in legatura cu ciudata aparitie. Incet-incet, il descoase pe micul print si ii afla povestea.

          Venea de pe asteroidul B-612,  descoperit in anul 1909 de un astronom turc. Pe acest asteroid mic pe care traia micul print cresteau tot felul de plante, dar el avea grija ca in fiecare zi sa scoata baobabii, altfel acestia i-ar fi ocupat intregul spatiu de pe asteroid. Tot pe asteroid avea si o floare pe o ingrijea, precum si trei vulcani din care doi erau activi.

          In ziua cand a plecat de pe asteroid, se spune ca s-ar fi folosit de niste pasari calatoare, a udat floarea si a curat hornurile celor trei vulcani, asa sa fie in siguranta.

          Calatoria lui incepe pe o planeta pe care domnea un rege. Acest rege era trist pentru ca nu avea nici un supus. I-a propus micul print sa-i fie supus, i-a oferit chiar si functii importante, dar acesta le-a refuzat. Urmatoarea oprire a fost pe o planeta unde traia un om vanitos, adica mandru foc de el. Acestuia trebuia sa-i faci tot timpul complimente despre felul cum arata. A treia planeta, era planeta unde traia un om betiv. El bea pentru ca ii era rusine. Rusine ca era un betiv. Pe a patra planeta gasi un businessman. Acesta socotea toata ziua cate stele a cumparat, cati bani castiga pentru a avea sa mai cumpere alte stele. Pe urmatoarea planeta descoperi un lampagiu. Planeta era ciudata si ea. Era mica si nu avea decat un felinar, iar lampagiul trebuia de cate ori se lasa seara sa aprinda felinarul, iar cand venea dimineata sa-l stinga. A sasea planeta era cea mai mare planeta pe care o vazuse. Aici locuia un geograf batran care i-a povestit despre planeta Pamant. Urmatoarea oprire a fost pe Pamant.

          Tot acest periplu printre planete si oameni diferiti l-a nedumerit pe micul print spunandu-i autorului ca pentru el oamenii mari sunt de neinteles, ca se complica foarte mult cand ar putea face lucrurile sa fie extrem de simple.


Atunci cand a aterizat pe Pamant s-a intalnit cu un sarpe, apoi a vazut muntii cei mari, dupa care a intalnit o gradini cu cinci mii de trandafiri la fel cu floarea pe care el o lasase acasa. Intalni apoi o vulpe care ii ceru sa o imblanzeasca si cu care se imprieteni. El ii explica vulpii ca degeaba exista o gradina cu cinci mii de trandafiri daca nu are cine sa o admire. Pentru el floarea pe care o lasase pe asteroid era cea mai frumoasa.

Urmatorul cu care se intalni pe Pamant era acarul. Dupa acesta urma intalnirea cu negutatorul. Povestirea intalnilor micului print fu intrerupta de autor care ii explica ca numai are apa de baut. Atunci printul il conduse prin desert pana la o fantana. Mare fu mirarea autorului cand descoperi o fantana in toata puterea cuvantului cu scripete, cu ciutura si cu funie, nu cum sunt in desert, adica niste gropi cu apa. Scotand apa din fantana micul print ii explica autorului ce melodie frumoasa canta fantana atunci cand scoti apa din ea.

A doua zi ii spuse ca trebuie sa plece. Se implinise un an de cand aterizase pe Pamant si calatoria lui se incheia aici. Dar i-a lasat un dar: atunci cand se va uita la stele, acestea vor rade pentru el cu acelasi ras ca al micului print.

In urmatoarea zi micul print a disparut. Si de atunci de cate ori se uita la stele, autorul auea parca milioane de clopotei care radeau la el.

Micul print ne-a facut sa vedem importanta lucrurilor marunte si ne-a mai aratat lumea noastra vazuta cu inima nu cu ochii.