Rezumat scurt "Prietenul meu" de Ioana Parvulescu

Rezumat foarte scurt al textului "Prietenul meu" scris de scriitoarea romana Ioana Parvulescu si pe care il gasiti in manualul de română de clasa a cincea. Puteti citi textul "Prietenul meu" integral in aceasta pagina. Update: am adaugat in pagina un nou rezumat scurt la povestirea "Prietenul meu" de Ioana Parvulescu. Il puteti gasi deruland pagina in jos.

Vedeti aici inca un rezumat scurt la textul "Prietenul meu".
Rezumat scurt Inocenții de Ioana Pârvulescu




Rezumat scurt "Prietenul meu"
Era o zi de marti, iar Bogdan se grabea la scoala. El trebuia sa dea teza la matematica, dar nu avea emoții pentru ca se descurca la aceasta materie foarte bine.
Bogdan nu se descurca la romana, asa ca nu stia sa isi faca tema. Lui ii vine o idee geniala: sa il duca pe catelul lui numit Joi, la școală.

Ajuns la scoala, Bogdan si-a pus rucsacul in bancă și s-a aşezat. Pana acum, planul lui mergea foarte bine. Cu putin timp dupa, câinele Joi a inceput sa latre. Bogdan a dat vina pe Adi, prietenul sau.

In cele din urma, Bogdan ii cere scuze lui Adi. El isi da seama ca gresise: prietenul lui cel mai bun era colegul sau Adi, si nu câinele Joi.


Al doilea rezumat la "Prietenul meu"
Bogdan, este un elev de clasa a cincea care crede ca are o zi de marti in care toate ii merg foarte prost. El se trezeste in aceasta dimineata, mai tarziu decat o facea pana acum si dupa ce isi cauta ochelarii timp de zece minute, fuge spre scoala fara sa manance nimic. Pe drum el este stropit din cap pana in picioare de un sofer nerabdator si a ajuns la scoala aratand ca un personaj din filmul 101 dalmațieni.

In aceasta zi trebuia sa dea si prima lui teza din viata si aceasta era la matematica, o materie la care era foarte bun. Era bun la matematica insa slab la romana, spre deosebire de sora lui care era exact invers.

Spre ghinionul lui, Bogdan a fost pus sa faca si o compunere la romana cu titlul „Prietenul meu cel mai bun“. Avand romana in aceeasi zi de marti cu teza la matematica, Bogdan facuse acasa o compunere scurta insa nu a fost multumit, asa ca a pus la cale un plan.

In timpul orei de romana din banca lui s-a auzit un latrat, iar doamna a crezut ca este colegul lui de banca Adi si l-a dat afara din clasa. Bogdan a inceput sa-si puna in aplicare planul si a scos din geanta catelusul lui numit "Joi", spunandu-i doamnei ca a vrut sa ilustreze mai bine compunerea pe care o facuse, deoarece aceasta era foarte scurta.

Doamna profesoara si colegul lui Adi, il iarta si Bogdan realizeaza ca prietenul lui cel mai bun nu este catelul "Joi" ci colegul lui de banca, Adi.