Fisa de lectura "Doi ani de vacanță"

Fisa de luctura pentru romanul "Doi ani de vacanță" al scriitorului francez Jules Verne. Fișa de lectură pentru cartea "Doi ani de vacanță" contine detalii despre titlul operei si autor, intamplarea din carte povestita pe scurt, rezumatul scurt sau povestirea lucrarii, o insiruire a personajelor din romanul "Doi ani de vacanță" si moduri de expunere.

Vedeti si
Doua rezumate scurte "Doi ani de vacanță"

Cartea "Doi ani de Vacanta" o puteti cumpara din libraria Carturesti.ro la pretul de 20 de lei.Fisa de lectura "Doi ani de vacanță"

Fisa de lectura

Autorul: Jules Verne
Titlul: „Doi ani de vacanta”, Editura Corint.
Intamplarea povestita: naufragiarea unor baieti pe o insula pustie si lupta acestora pt. a supravietui condiitilor vitrege ale naturii.
Povestirea lucrarii:
       Tentatiei lui Robinson Crusoe nu-i putea scapa nici Jules Verne, marele maestru francez al aventurii, care imbina atat de convingator fictiunea cu realitatea. Cei 15 eroi intre 8 si 14 ani, care nimeresc pe o insula pustie, retraiesc peripetiile celbrului solitar, punandu-si in joc inteligenta destoinicia si curajul proprii varstei lor. Iar aceste calitati devin si mai necesare cand, in afara vitregiilor naturii, acesti baietandii trebuie sa infrunte si asaltul unor ucigasi netrebnici. Pentru eroii nostrii, oricat de puternice sunt imprejurarile, nimic nu-i impiedica sa le biruie.
Din aceasta confruntare eroii ies mai puternici si mai siguri pe ei.
       Doi ani de vacanta inseamna mai presus de orice o inedita scoala a vietii.
Personaje: Briant, Gordon, Doniphan, Moko, Iverson, Dole, Baxter, Cross, Webb, Wilcox, Costar, Jenkins, Granett, Waltson.
Moduri de expunere: naratiunea si dialogul care se impletesc pe alocuri cu pasajele descriptive.