Rezumat Elevul Dima dintr-a șaptea de Mihail Drumeș

Doua rezumate scurte la romanul de dragoste "Elevul Dima dintr-a șaptea". Rezumat scurt al romanului "Elevul Dima dintr-a șaptea" scris de românul Mihail Drumeș si publicat în anul 1946. Rezumat la celebrul roman de dragoste românesc "Elevul Dima dintr-a șaptea" al prozatorului roman Mihail Drumeș.


Rezumat 1 Elevul Dima dintr-a șaptea
Cartea prezinta aventurile pe care un adolescent de 19 ani (in acea vreme clasele nu erau structurate ca in ziua de azi) le traieste atunci cand ajunge la Craiova, dupa ce prima parte din viata si-a petrecut-o la Londra, studiind in particular. Acum urmeaza sa o ia de la inceput, sa vada pentru prima oara cum este sa mergi la scoala si se treci zi de zi prin tot felul de peripetii... Aici, acum, va afla ce inseamna fericirea, dar si dezamagirea; va castiga, dar va si pierde; va lupta, dar va si fugi; se va maturiza... va afla ce inseamna sa iubesti; va vedea ca iubirea poate fi mai puternica decat orice alt lucru pe lumea asta, dar si ca ea, intr-un final, chiar daca nu se pierde, se decoloreaza si isi pierde stralucirea .






Totul a inceput cand a ajuns in Craiova la noua lui gazda, Dona Bianca, si isi intalneste colegii dar si iubirea, fiica Donei Bianca, Lotte.

Dinu isi face repede prieteni si impreuna planuiesc o calatorie, sa descopere ceva ce nimeni nu a avut curajul pana in acea zi. Dinu a descoperit harta in spatele unui tablou de la el din camera in momentul in care il atinge si el cade, lasand harta la vedere.

Directorul afla despre aceasta misiune planuita de elevi si vrea sa afle mai multe, crezand ca e o nazbatie de a lor. Ei isi inchiriaza un birou unde sa aiba sediul la un pret negociat, si ii dovedesc directorului ca ei sunt baieti seriosi.

Povestea de dragoste dintre Dinu si Lotte incepe, dar Dinu ii cere o nebunie lui Lotte, sa faca baie impreuna dar fata refuza, si intr-un final ei stau in pat pentru cateva minute impreuna, Dinu tinanduse de promisiunea ca nu se va atinge de ea.

In urma unei intamplari dintre un prieten de-a lui Dinu si profesorul de istorie, Dinu este dat afara din toate scolile din tara si urmarit de politie deoarece ia luat apararea prietenului sau. Dinu si Lotte fug impreuna si isi planuiesc sinuciderea. Ei ajung la un hotel si cand vor sa bea somniferele, sunt intrerupti de tatal lui Dinu care il minte ca Lotte a murit in urma somniferului.

Dinu pleaca in Anglia, urmeaza politehnica din Cambrige si iese inginer, si dupa 15 ani se intoarce in Craiova pe la locuinta Biancai Bordenache dar afla ca acolo locuieste alta familie de 5 ani. Femeia ce sta acolo ii spune ca a vazut o femeie care mai are pe fata urme de frumusete, cu doi copii si se uita la casa apoi pleaca in parc.   
El o intalneste si afla ca e maritata si are doi copii, iar dragostea lor...a murit si nu mai poate invia.






Rezumat 2 Elevul Dima dintr-a șaptea
Fiu de diplomat, elevul Dima păşeşte pentru prima oară într-o şcoală de stat în clasa a şaptea. Grig reuşeşte să îşi creeze rapid un grup de prieteni şi va înfiinţa împreună cu aceştia Asociaţia Română pentru Experiţia Transoceanică (ARPET), organizaţie a cărui scop era descoperirea unei comori în insula Grigorida. În scurt timp, Dima va reuşi să coopteze în jurul acestui ideal nevinovat majoritatea elevilor din şcoală.
În paralel cu aventura arpetistă, elevul Dima se îndrăgosteşte de Lotte, fiica gazdei sale, alături de care trăieşte o pasională dragoste adolescentină.

Refuzând tirania unui profesor care folosea bătaia pentru educaţie, Dima se erijează în cavalerul salvator şi stârneşte o mini revoltă în sala de clasă. Pedepsele primite pentru incidentul cu profesorul Atilla sunt un alt motiv de iritare pentru arpetişti, care organizează un protest de stradă; Dima este arestat iar sediul organizaţiei ocupat de autorităţi.

Încercând să-şi caute dreptatea, fuge la Bucureşti şi pozează în faţa autorităţilor în Ioana D’Arc a modernităţii, fără succes însă. Plănuieşte cu Lotte o sinucidere vindicativă, însă cei 2 adolescenţi sunt salvaţi în ultimul moment de tatăl lui Dima. Fără să ştie că Lotte supravieţuise, Grig îşi continuă studiile în Anglia şi revine în ţară peste 15 ani, la decesul tatălui său. Speranţa naşte din nou în sufletulsău atunci când află că Lotte trăieşte, dar va rămâne din nou dezamăgit de faptul că prima sa iubire se căsătorise.