Rezumat Aventurile lui Robin Hood de Howard Pyle

Rezumat la cartea "Aventurile lui Robin Hood" de Howard Pyle, în care este vorba despre începutul legendarei povești a lui Robin Hood, un tânăr arcaș care devine liderul unui grup de proscriși în Pădurea Sherwood. În timp ce își croiește calea în lumea medievală a Angliei, Robin Hood luptă împotriva nedreptăților și asupririi. Alături de credincioșii săi camarazi, cum ar fi Micul John și călugărul Tuck, Robin Hood devine un simbol al rezistenței împotriva tiraniei. Povestea explorează aventurile sale, confruntările cu autoritățile corupte și curajul său în lupta pentru dreptate și libertate.

Citește și
Rezumat Aventurile lui Oliver Twist de Charles Dickens



Rezumat la cartea Aventurile lui Robin Hood de Howard Pyle


În timpul domniei regelui Henric al II-lea al Angliei, Robin Hood, în vârstă de 18 ani, se implică într-o luptă pe drumul către o competiție de tir cu arcul, ucigând accidental un paznic forestier. Robin se ascunde de șeriful răzbunător din Nottingham în Pădurea Sherwood. În timp, alți rebeli i se alătură, devenind liderul bandei lor. Ei jură să-i ajute pe cei nedreptățiți sau aflați în nevoie, luând de la cei care le-au făcut rău acestor oameni. Pe măsură ce Robin Hood devine din ce în ce mai cunoscut în Nottingham, șeriful încearcă să-l prindă, dar eșuează mereu. Realizând că nu-i poate păcăli inteligența lui Robin Hood, șeriful renunță la ideea de a-l captura pe haiduc.

Când șeriful organizează o competiție de tir cu arcul, mâna dreaptă a lui Robin Hood, Micul John, se deghizează și participă. Șeriful este atât de impresionat încât îl invită pe Micul John să-i slujească. Micul John acceptă și se bucură de viața ușoară lucrând pentru șerif. Cu toate acestea, începe să simtă lipsa prietenilor săi din Pădurea Sherwood și se întoarce, furând argintul șerifului. Robin Hood îl mustră pe Micul John pentru faptul că a furat de la cineva care nu i-a greșit. Micul John îl aduce pe șerif în Pădurea Sherwood, unde Robin îi returnează argintul.

În timp ce Micul John merge într-o misiune, Robin Hood îl urmărește, presupunând că se va abate de la traseu. Robin îl vede pe Micul John luptându-se cu un tăbăcar numit Arthur a Bland, care îl învinge pe Micul John. Robin Hood este impresionat de Arthur și îl invită să se alăture bandei lor. Cei trei continuă să meargă prin pădure și dau peste un bărbat îmbrăcat în haine elegante pe care încearcă să-l jefuiască. Cu toate acestea, descoperă că bărbatul este nepotul lui Robin Hood, care fuge de lege după ce l-a ucis accidental pe administratorul tatălui său. Robin îl redenumește pe nepotul său Will Scarlet și îl invită să li se alăture bandei.

Cei patru bărbați dau apoi peste un morar, pe care îl păcălesc, pretinzând că îl jefuiesc. Cu toate acestea, morarul îi întrece, aruncându-le făină în față și orbindu-i temporar. Dar când Robin Hood îi spune cine este, morarul se alătură și el bandei.

Mai târziu, banda întâlnește un menestrel numit Allan a Dale, care iubește o tânără pe nume Ellen ce este pe cale să se căsătorească cu altcineva. Robin promite să-i ajute pe Allan și pe Ellen. Îl găsește pe călugărul Tuck care este de acord să-i căsătorească și întrerupe ceremonia de nuntă. Allan și Ellen se căsătoresc, iar călugărul Tuck se alătură bandei lui Robin Hood.

Într-o zi, Robin Hood îl întâlnește pe cavalerul Sir Richard de Lea, care a sărăcit după ce și-a ipotecat pământul Priorului din Emmet pentru a-și salva fiul de închisoare. Robin fură de la bogatul Episcop al Herefordului, adus cu forța de Micul John în pădurea Sherwood, și folosește banii pentru a-i cumpăra pământurile lui Sir Richard de la lacomul Prior din Emmet. Sir Richard jură loialitate față de Robin Hood.

Într-o altă zi, în căutare de aventură, Micul John se îmbracă ca un călugăr. El întâlnește doi călugări la un han și îi batjocorește în timpul călătoriilor înainte de a fura de la ei. Între timp, Robin Hood schimbă hainele cu un cerșetor și jefuiește alți patru cerșetori care simulau diverse boli. Mai târziu, întâlnește un negustor de cereale cunoscut pentru că îi înșală pe cei amărâți îl jefuiește și pe el.

Dobândind notorietate, precum și respect pentru priceperea sa în tirul cu arcul, Robin Hood este invitat să participe la o competiție de tir cu arcul de către regina Eleanor. El participă, deși regele Henric este furios când Robin Hood câștigă. Regele îi promite reginei că îi va acorda lui Robin Hood o grațiere timp de patruzeci de zile, dar îi trimite pe oamenii săi după Robin în timp ce acesta se întoarce în pădurea Sherwood. Avertizat de slujitoarea reginei, Robin Hood și oamenii lui se despart. Oamenii lui ajung înapoi în Pădurea Sherwood, dar Robin găsește toate drumurile spre pădure blocate. Îl întâlnește pe Sir Richard, care îi sugerează lui Robin Hood să ceară milă reginei. Acesta face această solicitare, iar regina Eleanor îi permite lui Robin să se întoarcă în pădurea Sherwood nevătămat.

După câțiva ani, regele Henric moare și este succedat de regele Richard. Robin Hood iese din Sherwood pentru prima dată în mulți ani și întâlnește un haiduc pe nume Guy Gisbourne, trimis de șerif să-l prindă pe Robin Hood. Robin îl ucide pe Guy Gisbourne și se îmbracă în hainele lui. Apoi merge la un han, unde șeriful îl așteaptă. Acolo, Micul este pe cale să fie spânzurat pentru că a eliberat trei oameni care urmau să fie uciși pentru vânarea ilegală a cerbului regelui. Robin Hood își cheamă oamenii și îl salvează pe Micul.

Câteva luni mai târziu, regele Richard vizitează Nottingham, și el și oamenii săi îl caută pe Robin Hood îmbrăcați în călugări. Se întâlnesc cu Robin în Pădurea Sherwood și își arată adevărata identitate după un concurs de tras cu arcul. Regele Richard îi oferă lui Robin Hood și oamenilor săi un loc în slujba sa, pe care aceștia îl acceptă.

După moartea regelui Richard, Robin Hood se întoarce în Pădurea Sherwood, unde intenționează să rămână. Cu toate acestea, noul rege nu este fericit cu plecarea lui Robin și îl trimite pe șerif după el. Robin Hood îl ucide pe șerif și apoi se îmbolnăvește. El o roagă pe verișoara lui să-l vindece, dar aceasta sa se teme de pedeapsa regelui și îi taie lui Robin o venă care duce la inimă. Micul vine la Robin Hood după ce-i aude sunetul cornul. El îl ajută pe Robin să tragă o ultimă săgeată și să privească pădurea Sherwood înainte de a muri în brațele lui.