Rezumat scurt Deodată în adâncul pădurii de Amos Oz

Două Rezumate scurte la cartea "Deodată în adâncul pădurii" de Amos Oz, în care este vorba despre Maia și Matti, doi copii curioși dintr-un sat lipsit de animale. Împotriva avertismentelor, ei explorează o pădure interzisă, descoperind o lume magică condusă de Nehi, demonul muntelui. Într-o poveste plină de mister și învățăminte, copiii se confruntă cu propriile lor temeri și prejudecăți.

Citește și
Rezumat Poveste despre dragoste și întuneric de Amos Oz



Rezumat scurt Deodată în adâncul pădurii de Amos Oz


Acțiunea are loc într-un sat fără nume, blestemat din cauza faptului că toate animalele au fost luate în trecut de către Nehi, Demonul Muntelui. Populația adultă se teme de acest demon, și nimeni nu se aventurează afară după lăsarea întunericului.

Adulții refuză chiar să vorbească cu copiii despre animale și despre trecutul satului. Doi dintre copii, Maia și Mati, născuți după exodul animalelor și care nu au văzut niciodată un animal în viață, decid să cerceteze problema și să-l găsească pe Nehi, care, de fapt, este un om și un fost locuitor al satului umilit în mod regulat, care a decis să plece, luând cu el toate animalele.

Maia, Mati și Nehi poartă o conversație despre motivațiile sale și el le propune copiilor să rămână la el, dar în cele din urmă decid să se întoarcă în sat și să încerce să-i convingă pe locuitori să înceteze cu umilințele reciproce. Cartea se încheie arătându-i pe Maia și Mati reintrând în sat.


Al doilea rezumat scurt la povestea Deodată în adâncul pădurii de Amos Oz


Maia și cel mai bun prieten al ei, Mati, trăiesc într-un sat lipsit complet de animale, pești, păsări și insecte. Ei doar aud despre aceste creaturi - cum sunt numite și sunetele pe care le fac - de la învățătorul lor și de la un bătrân care le oferă mici figurine de lemn pe care le-a cioplit în formă de animale.

Dar majoritatea adulților nu vorbesc despre animalele care au dispărut într-o noapte "fără urmă". Când Mati îndrăznește să-l întrebe pe tatăl său despre acea noapte, acesta îi spune doar că au avut loc lucruri "de care nu suntem mândri" și că "nu toată lumea este vinovată", apoi insistă ca Mati să "lase asta baltă". Dar Maia și Mati sunt hotărâți să rezolve misterul.

Ei decid să exploreze adâncimea pădurii întunecate care le înconjoară satul - unde li s-a atras atenția să nu intre niciodată - chiar dacă sunt terifiați să nu fie prinși de temutul demon al muntelui, Nehi. După o călătorie lungă, ajung la poarta castelului lui Nehi.

Maia trece prima prin poartă și în cele din urmă îl convinge pe Matt să o urmeze. Este un loc magic, o adevărată Grădină a Edenului, plină de păsări cântătoare și orice animal imaginabil. Copiii sunt reticenți să plece, dar Nehi, îngrijorat că părinții lor vor fi îngrijorați de dispariția lor, îi îndeamnă să se întoarcă acasă.

Sfaturile lui la despărțire sunt să se asigure că nu se îmbolnăvesc niciodată de "boala umilirii" atât de comună în satul lor - de tachinări și batjocoriri, de insultele și abuzurile aruncate cu nechibzuință asupra celor diferiți.