Rezumat scurt Universul Știe de Kelly Erin Entrada

Rezumat scurt la cartea "Universul Știe" de Kelly Erin Entrada, în care este vorba despre călătoria emoționantă a lui Virgil, un băiat de unsprezece ani, plin de probleme și timiditate. Supranumit Turtle de familia sa zgomotoasă, el trebuie să facă față hărțuirilor unui bătăuș numit Chet și sentimentelor sale tăinuite pentru colega surdă, Valencia. În căutarea ajutorului, Virgil se întâlnește cu Kaori, o ghicitoare din vecinătate, iar destinul îi aduce împreună într-un mod neașteptat. În ciuda unor evenimente dramatice, întâlnirile întâmplătoare și forțele universului rezolvă problemele lui Virgil și ale Valenciei, oferindu-le curajul să-și depășească temerile și să-și găsească vocea.



Rezumat scurt la cartea Universul Știe de Kelly Erin Entrada


Virgil, în vârstă de unsprezece ani, se confruntă cu numeroase probleme. Este atât de timid încât familia sa zgomotoasă îl numește mereu Turtle. Virgil este și hărțuit de un bătăuș numit Chet, care îl chinuiește la școală și în cartierul în care locuiesc amândoi. În ciuda acestor neplăceri, Virgil vrea în secret să o cunoască pe colega lui de școală numită Valencia, dar este prea timid să vorbească cu ea. Pe de altă parte, Valencia se simte alienată de toți cei din jurul ei, deoarece este surdă și își petrece cea mai mare parte a timpului singură. În căutarea ajutorului, Virgil consultă o ghicitoare din cartier numită Kaori. Kaori este o fata sigură pe sine de doisprezece ani care nu își pune niciodată la îndoială puterile sale supranaturale. După ce vorbește cu Virgil, îi spune să-i aducă cinci pietre pentru a putea face un ritual a doua zi.

Sâmbătă dimineața, Virgil își pune porcușorul de Guineea în rucsac și merge în pădure să caute pietrele perfecte pentru ritual. În același timp, Chet intră în pădure cu intenția de a prinde un șarpe. Când cei doi se întâlnesc, Chet aruncă rucsacul lui Virgil într-un puț abandonat, cu porcușorul de Guineea încă înăuntru. Virgil încearcă să-și salveze animalul de companie, dar sfârșește prin a rămâne blocat pe fundul puțului.

Cu toate acestea, universul organizează o serie de coincidențe aparente care rezolvă problemele atât ale lui Virgil, cât și ale lui Valencia. Valencia se conectează cu Kaori și apoi cu familia lui Virgil, până când în cele din urmă rezolvă misterul băiatului dispărut. În proces, Valencia își încheie izolarea autoimpusă și își face noi prieteni. În timpul petrecut la fundul puțului, Virgil reflectează asupra comportamentului său fricos și hotărăște să facă unele schimbări dacă va fi vreodată salvat. La sfârșitul romanului, Virgil renunță la teama sa și se impune suficient de mult încât să-l determine pe Chet să se retragă. El insistă, de asemenea, ca familia sa să-l trateze cu respect. Ultima încercare a lui Virgil vine atunci când își adună curajul să-i trimită un mesaj lui Valencia. Ea spune: „Privesc un singur cuvânt și, pentru un motiv oarecare, nu știu de ce... simt un sentiment ciudat în stomacul meu, ca și cum o sută de fluturi și-ar fi luat zborul. Cuvântul spune: Salut.