Rezumat Împăratul muștelor de William Golding

 Rezumatul scurt al romanului "Împăratul muștelor" scris de William Golding despre un grup de băieți englezi care cad cu avionul pe o insulă pustie. Ei descoperă că niciun adult nu a supraviețuit și se organizează făcând reguli pentru a se guverna singuri. Ralph unul dintre băieți devine liderul lor, în timp ce Jack devine liderul grupului însărcinat cu vânătoarea. La una dintre adunările lor, unul dintre băieți spune că a văzut pe insulă o bestie înfricoșătoare, dar Ralph crede că este doar o închipuire a lui.


Citeste si: Rezumat Insula orfanilor de Laurel Snyder



Rezumat scurt la cartea "Împăratul muștelor" de William Golding

Un grup de școlari englezi rămân singuri pe o insulă din junglă, fără adulți, după ce avionul lor este doborât în mijlocul unui război. Doi dintre băieți, Ralph și Piggy găsesc o scoică mare în formă de corn, iar Ralph suflă în ea ca într-o goarnă și toți băieții de pe insulă se adună. La adunare, un băiat pe nume Jack își bate joc de Piggy pentru că este gras, și aleargă împotriva lui Ralph pentru a deveni șeful grupului. Ralph câștigă alegerile și îl declară pe Jack liderul vânătorilor grupului. La scurt timp, Ralph, Jack și un alt băiat pe nume Simon explorează insula și descoperă porci sălbatici.

La a doua adunare, băieții au stabilit reguli pentru a se guverna singuri. Prima regulă este că oricine dorește să vorbească la o adunare trebuie să țină scoica. La întâlnire, un băiețel susține că a văzut o „bestie” în junglă, dar Ralph crede ca este doar rodul unui coșmar. Ralph le sugerează apoi să construiască un semnal din foc în vârful unui munte, astfel încât orice corabie care trece, să vadă fumul și să-i salveze. Băieții folosesc ochelarii lui Piggy pentru a aprinde focul, dar sunt neglijenți și au incendiat o parte din pădure. Băiatul care a văzut bestia dispare în timpul focului și nu mai este văzut niciodată.

Timpul trece și tensiunile cresc. Ralph devine frustrat când nimeni nu îl ajută să construiască adăposturi. O mulțime de băieți pleacă, în timp ce Jack este obsedat de vânătoare și profită de orice ocazie pentru a-și bate joc de Piggy, care este inteligent, dar slab. Între timp, Simon rătăcește adesea în pădure pentru a medita. Rivalitatea dintre Ralph și Jack izbucnește când Jack îi obligă pe băieții care trebuiau să aibă grijă de focul pentru semnal, să vină cu el la vânătoare. Ei ucid primul lor porc, dar o corabie trece în timp ce focul pentru semnal este stins, ceea ce provoacă o ceartă extraordinară între Ralph și Jack.

Ralph cheamă o adunare în speranța de a repara lucrurile. Dar întâlnirea devine în curând haotică în timp ce mai mulți băieți mai tineri vorbesc despre bestie. Acum chiar și băieții mai mari se tem. În acea noapte, după o bătălie îndepărtată între mai multe avioane, un parașutist mort cade pe vârful muntelui lângă focul pentru semnal. Băieții care aveau grijă de foc cred că este bestia și în curând, Ralph și Jack conduc o expediție pentru a căuta bestia pe insulă. În timp ce caută, găsesc o crăpătură într-o stâncă mare și cred că ar fi bună de fortăreață, dar nu găsesc nicio bestie. Spiritele se încing între cei doi băieți și urcă pe munte prin întuneric pentru a-și dovedi curajul. Ei văd umbra parașutistului și cred că acesta este bestia.

A doua zi dimineață, Jack îi provoacă autoritatea lui Ralph la o adunare cu toți copii. Ralph câștigă, dar Jack părăsește grupul și majoritatea băieților mai mari i se alătură. Tribul lui Jack își vopsesc fețele, vânează și ucid un porc. Apoi lasă capul porcului ca ofrandă bestiei. Simon se duce să vadă capul de porc pe care se strânseseră o grămadă de muște și poartă un dioalog cu el. El crede că acesta este Împăratul Muștelor - bestia care există în toți oamenii. În timp ce Jack îi invită pe toți să vină la o petrecere, Simon urcă pe munte și îl vede pe parașutist. Când Simon se întoarce să spună tuturor adevărul despre „bestie”, băieții de la petrecere deveniseră o mulțime frenetică ce interpretau un ritual pentru uciderea porcului. Băieții cred că Simon este fiara și îl ucid.

Tribul lui Jack se mută în fortăreața din stâncă și fură ochelarii lui Piggy pentru a face focul. Ralph și ultimii săi aliați, Piggy și gemenii pe nume Samneric, merg să ia ochelarii înapoi. Tribul lui Jack îi capturează pe gemeni, iar un băiat pe nume Roger aruncă un bolovan din fort care sparge scoica și îl ucide pe Piggy. A doua zi tribul îl vânează pe Ralph, dând foc pădurii prin locurile pe unde treceau. În cele din urmă, băieții îl încolțesc pe Ralph pe plaja unde și-au înființat prima dată societatea, atunci când au căzut pe insulă. Dar jungla care ardea a atras o corabie navală britanică, iar un ofițer venise pe țărm. Băieții se opresc, uimiți și se uită la bărbat. El întreabă în glumă dacă băieții se joacă dea războiul și dacă există victime. Când Ralph spune da, ofițerul este șocat și dezamăgit că băieții englezi s-ar comporta în acest fel. Ralph începe să plângă și, în curând, și ceilalți băieți încep și ei să plângă. Ofițerul, stânjenit, își îndreaptă privirea spre corabia sa.