Două rezumate pe capitole la "Cartea nunții"

Două rezumate pe capitole la romanul de dragoste "Cartea nunții" scris de scriitorul român George Călinescu în anul 1933. Două rezumate la cele 20 de capitole ale povestirii "Cartea nunții" în care este vorba despre tânărul Jim care se întoarce la casa părintească cu trenul. În compartiment, Jim întâlnește o fată care îi cade cu tronc și pe care o sărută atunci când trenul intră într-un tunel.

Vezi si
Doua rezumate la Cartea nuntii
Fisa de lectura la cartea Cartea nuntii








Rezumat pe capitole la "Cartea nunții" de George Călinescu 1

I. "O sarutare in tren"
         Jim se intoarce cu trenul acasa. Dupa putin timp observa ca pe " fotoliul dimpotriva" statea o domnisoara la fel de plictisita ca si el de calatorie si sufocata de caldura din compartiment. O analizeaza din cap pana in picioare constatand ca nu este o copila, dupa cum aratau aparentele, ci o adevarata domnisoara de 18 ani.
         Sufocata de duhoarea de piele ranceda, d-soara a vrut sa coboare mai jos geamul, insa avand mana prea mica nu izbuti iar Jim i-a sarit in ajutor.
         Intrand in al doilea si cel mai lung tunel, d-soara s-a repezit sa inchida fereastra chemand din ochi ajutorul lui Jim. Imbatat de intuneric, Jim a tras cu putere la piept trupul cald care palpita langa sine si-i cauta fata. Dupa sarutarea care i-a cazut pe un colt al gurii, fata s-a pierdut in intuneric.

II. "Casa cu molii"
         Capitolul doi infatiseaza sosirea lui Ion Marinescu, acelasi Jim din tren, acasa. Facandu-se comod in odaia semiobscura in care a fost condus de Baba Chiva, aceasta ii intinse o hartiuta. Jim privi hartiuta si constata ca era o "planeta de tanar"(zodiac). A pus-o deoparte si a pornit in explorarea obiectelor din camara. Tot ce a gasit erau decat niste obiecte fosilizate si haine roase de molii. Plictisit de mediocritatea " nimicurilor colbaite si ruginite" pe care le-a gasit, Jim isis arunca ochii perste hartiuta primita de la Baba Chiva. Acesta nu se intelegea bine cu nici una dintre femeile care  locuiau i acea casa, nici macar cu mama lui cu care se contrazicea si se certa mereu. Matusile si mama lui strangeau toate vechiturile ceea ce ii repugna lui Jim.
         "Casa cu molii" nu face referire la vechiturile pastrate de Baba Chiva, Tanti Magdalina(mama lui Jim), tanti Ghenca, tanti Fira, tanti Mali, tanti Agespina si tanti Caterina (sotia domnului Popescu), ci presupune pe cele sapte femei care se aseamana cu niste molii.

III. "Masa celor zece"
         In acest capitol toata familia se strange la masa. Intrunirea membrilor familiei a fost cam zbuciumata la sosirea d-lui Popescu din cauza caruia s-a iscat cearta.

IV. "Lora, Dora si Meddy"
         Lora, Dora si Meddy erau cele mai bune prietene ale lui Jim din copilarie. El se intalneste cu ele la Dora acasa unde se distreaza de minune.
         Jim simtea nevoia sa iubeasca si sa-si intemeieze o familie. Privind pe Lola si pe Dora, avea sentimentul ca amandoua indeplineau conditiile unei viitoare proprietati afective dar intrebarea era care mai mult decat cealalta si isi incearca mai intai norocul cu Dora.

V. "Oracolul lui Bobby"
         Bobby nu si-a invata lectia la istorie si deoarece inainte avea muzica, spera ca in acea ora sa isi invete presimtind ca Silivestru Capitanovici avea de gand sa le dea o lucrare, dar profesorul de muzica, Ostrogotul, l-a ascultat printre altii si nu a mai apucat sa isi invete.
         Cum se astepta, au adt lucrare la istorie. Pentru Bobby evenimentele istorice pluteau intr-o ceata deasa. Cum nu a invata nimic, a inceput sa copieze din manual, dar dupa putin timp cartea a cazut pe jos iar Silivestru a venit langa el si i-a luat cartea si un caiet din banca, dupa ce ii semneaza lucrarea lui Bobby. Respectivul caiet era un oracol al unei colege de-a lui, pe care acum Silivestru il citea cu interes. Dupa terminarea orei Bobby incearca sa recapete "oracolul".

VI. "Planeta de tanar"
         "Ideea geniala" a lui Bobby consta in a o trimite acasa la Silivestru pe sora sa Vera, care trebuia sa declare ca "oracolul" fusese luat de la ea, fapt ce ii produce neplaceri cu foste colege de scoala.
         Intre timp, Jim avea vaga impresie ca s-a indragostit de Dora.
         Intrand pe poarta lui Silivestru, Vera a fost intampinata de Jim care a condus-o pana la el, realizand ca ea este fata pe care a sarutat-o in tren si a carui imagine nu-i da pace in reveriile noptii. Dupa ce Silivestru i-a dat oracolul, Jim a condus-o pe Vera acasa cu masina lui, propunandu-i sa se mai intaleasca. Jim se gandea pe care dintre cele trei pretendente sa o aleaga. Purtata de vrerea de a-si oferi dragostea cuiva, Jim oscila intre Dora si Vera, pe Lola lasand-o deoparte pentru un timp.

VII. "O partida de natatie"
         Meddy ii invita pe Dora, Lola si Jim la Constanta. Tocmai cand Jim credea ca Dora ii va spune ca il iubeste, aceasta ii marturiseste ca este logodita, Jim ramanand fara cuvinte si acum avea impersia ca o iubeste pe Lola.

VIII. "Pythia moderna si caile sortii"
         Tanti Magdalina le ghicea surorilor ei in carti si in cafea, si se certau tot timpul pe tema destinului fiecaruia, cat timp Jim se gandea la ce s-a intamplat la Constanta si la Vera cu care trebuia sa se intalneasca mai tarziu. Iese din odaie cu gandul de a colinda toata casa pustie care era o ocupatie totdeauna distractiva pentru el fiindca descoperea mereu vechituri ascunse pana atunci. Ii face o vizita unchiului sau cu pretextul de a-i imprumuta o carte si intamplator observa ca acesta scria scrisori de dragoste unei colege.

IX. "Ce are Vera noastra?"
         Pe chipul Verei si in comportamentul ei apar semnele iubirii care o tulbura si o aduce intr-o stare de inconstienta, dandu-si seama ca il place pe Jim. Ea si Jim se intalneau aproape in fiecare seara dar el venea sa se intalneasca cu Vera din nevoia unui exercitiu sufletesc, fiind obsedat inca de problema Dora-Lola. Desi Vera ii placea, nu se inspaimanta la ideea de a nu o mai vedea si asta il facea indiferent, superficial.

X. "Eros asiatic"
         In fiecare dupa-amiaza Jim se ducea la Lola cu care parea ca se intele foarte bine, si intr-o zi i-a spus ca o iubeste, dar ea era cu nasul pe sus si nu i-a dat crezare; ii spunea ca este prea sarcastic si prea intelectual ca sa poata iubi.
         In urmatoarea zi in care Lola l-a invitat pe Jim, l-a invitata si pe sublocotenentul Popescu, lucru care l-a suparat pe Jim si a inteles ca nu o iubeste cu adevarat pe Lola si ca nici ea nu l-a iubit vreodata
         Tot in acea zi trebuia sa se intalneasca si cu Vera dar pt.  ca era foarte tarziu, el nu credea ca aceasta l-a mai asteptat, mai ales ca incepuse sa ninga si era frig. Insa Vera era acolo si il astepta ca o fiinta naiva condusa de iubire. Acesta a intrebat-o daca il iubeste, ea raspunzandu-i ca da, iar Jim a cerut-o de sotie imediat si ea a acceptat fara ezitare.

XI. "M-me Policrat et C-nia"
         Jim si Vera s-au dus mai intai sa-i dea de veste mamei Verei care era foarte incantata si nu s-a impotrivit in nici un fel casatorii lor.

XII. "Marele Divan"
         Jim isi facea planuri pentru casatorie si era foarte entuziasmat ca in sfarsit se casatoreste si ca gasise persoana potrivita pentru el.
         Prin casa lumea se certa deoarece Silivestru vroia sa se casatoreasca cu o colega de serviciu iar Lisandrina cu un barbat la care tinea  mult. In momentul in care Jim a venit sa-i anunte de nunta sa cu Vera, cearta se iscase mai tare deoarece nu vorbise mai inainte cu mama lui si lucrul acesta a indignat-o foarte tare.

XIII. "Nelinisti prenuptiale"
         Jim, dupa cum ii promisese Verei, a venit cu inelele de logodna la ea. Jim si Vera se iubeau atat de mult, incat majoritatea timpului il petreceau impreuna povestindu-si nimicuri si facandu-si planuri de viitor.

XIV. "O gala de box"
         In acest capitol ne este prezentata o gala de box la care merg Jim, Vera si Bobby.

XV. "Vino din livan, mireasa!"
         Capitolul incepe cu pregatirea femeilor din casa cu molii pentru nunta.
         Dupa ce s-au cununat religios, Jim si Vera au mers in camera fetei pentru a face bagajele de plecare.

XVI. "Oglinda constelata"
         Acest capitol il prezinta pe Silivestru care ratacea in fiecare zi pe strazi si incearca sa consulte destinul prin diferite gesturi.

XVII. "In patul meu noaptea am cautat pe cel ce iubeste sufletul meu"
         Prezinta calatoria (luna de miere) a celor doi tineri proaspat casatoriti.

XVIII. "Ingerul din casa cu molii"
         Silivestru, strapuns de singuratate si nemaisuportand atitudinea surorilor lui, se sinucide spanzurandu-se.

XIX. "Moartea lui Silivestru"
         La priveghiul lui Silivestru, atitudinea celor din casa este relaxata, membrii familiei par sa nu fie prea afectati de sinuciderea lui Silivestru. La inmormantare nu plange nimeni, mai mul doliul nu produce nici un efect deoarece "moliile" il imbracasera in nenumarate randuri si in situatii mai vesele. Asezate in jurul mortului asemenea unui card de corbi, matusile lui Jim privesc tinta catre mort deoarece doresc sa-si intipareasca in minte chipul sau, nu pentru ca l-ar iubi prea mult, ci pentru ca doresc sa mai adauge ceva la tezaurul de amintiri al familiei.

XX. "Facerea lumii"
         Cartea se incheie cu o intamplare fericita. Vera descopera ca este insarcinata si se bucura enorm de mult impreuna cu Jim. 






Rezumat pe capitole la "Cartea nunții" de George Călinescu 2

        Capitolul 1: O sarutare in tren
        In primul capitol este vorba despre un baiat pe nume Jim,  care se intorce la casa parinteasca cu trenul. Acesta vede peisaje frumoase si tot atunci vede si o fata foarte frumoasa in fata lui. Acesta ca sa faca impresie buna isi cauta tot felul de locuri, insa nu era bagat in seama de catre fata.
        Jim continua sa se uite pe geam cand fata incerca sa deschida geamul, deoarece ii era foarte cald fetei, iar baiatul (Jim) ii sare in ajutor. Noaptea a venit, iar acesta privea ganditor spre fata incercand sa o cuprinda in brate.
        A doua zi dimineata, cei doi barbati de langa Jim au coborat in Brasov, iar el cu fata cea frumoasa si-au continuat drumul. Au trecut de primul tunel, iar la al-II-lea, fata s-a ridicat sa inchida geamul simtind ca ea nu poate, Jim s-a ridicat si el, iar la intrarea in cel de al-II-lea tunel, acesta a prins-o in brate si a sarutat-o. Cand lumina a venit, fata era deja pe culoarul trenului si apoi a plecat.
        Jim a coborat si a intrat prin multimea de pe peronul Garii de Nord.

        Capitolul 2: Casa cu molii
        Acesta a plecat cu carul la casa parinteasca si a ajuns in fata casei sale. Acesta a fost intampinat de Baba Chiva care i-a luat bagajul si la condus in camera lui. Acesta i-a adus niste fructe, acesta vazand schimbarile din gradina.
        Baba s-a dus sa vorbeasca despre sosirea lui acasa, iar la un moment dat Jim incepe a-si cauta lucrurile vechi. A cotrobait prin camera si deschizand dulapul acesta a vazut cum toate hainele erau pline de molii, apoi un oracol care era intitulat, "Planeta de tanar"
        Jim citi putin din el si si-a dat seama ca de mult se aseamana cu povestea lui, cu acea fata dar si biletul primit de la Baba.
        Apoi a intrat mama acestuia care era tare bucuroasa, dar vazand ca nu o baga in seama aceasta l-a intrebat daca a venit si i-a zis ca a fost curat printre carti. Infuriindu-se Jim a inceput sa zbiere la mama sa si sa ii arate toate lucrurile murdare si foarte vechi.
        Usa s-a deschis si au intrat 3 femei si l-au sarutat pe Jim pe obraz, acestea fiind matusile lui.
                                     
        Capitolul 3: Masa celor zece     
        In acest capitol ne este relatat ca Jim a intrat intr-o camera mare fiindu-i foame, iar acolo era o masa cu 10 tacamuri.
        Surprins ca nimeni nu era acolo la masa, s-a luat in vorba cu Tanti Agespina.
        Tanarul Jim i-a chemat si pe cei din casa la masa pt a nu manca singur, toti s-au asezat la masa si au mancat o zeama, iar mancand tanarul si-a adus aminte de matusa lui cea bolnava si i-a intrebat pe toti cei aflati la masa daca matusa lui a mancat.
        Mai apoi a intrat si Domnul Popescu, care parea turmentat (beat). Acesta intrand in incapere a si cerut de mancare, iar in cele din urma a primit friptura si 2 cepe.
        Satui de aceste situatii Jim si Silivestru au plecat in camerele lor.

        Capitolul 4: Lola,  Dora si Medy
        Trezindu-se de dimineata, Jim s-a spalat in camera lui, a mancat si apoi a plecat cu masina lui in oras.  Ajuns in dreptul unei cabine telefonice, acesta o suna pe cea mai buna prietena a lui.
        Dora il invita la Lola acasa la ora 16:00 unde va venii si Medy cu o alta prietena.
        Acestia s-au distrat foarte bine impreuna, dar la un moment dat, baiatul le-a intrebat pe cele 3 fete daca ele sunt indragostite de el.

        Capitolul 5: Oracolul lui Bobby
        El (Bobby) nu si-a invata acasa la istorie, si spera ca isi va putea invata in ora de muzica, pt ca stia ca vor primi lucrare de la Silivestru.
        Dar profesorul de muzica l-a ascultat la ora de muzica si astfel acesta nu a mai apucat sa invete si la istorie.
        Au dat lucrare la istorie, iar Bobby nu stia nimic, asa ca a inceput sa copieze din carte, dar dupa putin timp ii cazu cartea jos, iar, Silivestru venii langa acesta (Bobby) si ii lua cartea si un caiet de pe banca dupa aceea i-a semnat si lucrarea. Acel caiet era al unei colege pe care Silivestru il citea de acum cu interes.

        Capitolul 6: Planeta de tanar
        Bobby s-a gandit sa-si trimita sora la Silivestru dupa oracol si sa isi ceara scuze in numele lui. Intre timp, Jim avea impresia ca s-a indrgostit de Dora.
        Vera, sora lui Bobby s-a dus la Silivestru si cel care a condus-o pana la el. Iar intr-un final Jim si-a dar seama ca fata pe care a sarutat-o el in tren a fost chiar Vera. Dupa ce Silivestru i-a dat oracolul, jim a condus-o acasa pe Vera acasa cu masina lui si incet incet s-au imprietenit.

        Capitolul 7: O partida de natatie
        Dora i-a trimis lui Jim o scrisoare prin care il invita la Constanta, impreuna cu Lola si Medy. Cand Jim credea ca Dora ii va spune ca il iubeste, aceasta ii spune ca este logodita, apoi tanarul Jim ramane fara cuvinte, si acum avea impresia ca o iubeste pe Lola.
                                 
        Capitolul 8: Pitia moderna si caile  scoartei
        Tanti Magdalena le ghicea surorilor ei in carti si se tot certau pe tema destinului fiecaruia, cat timp Jim se tot gandea la ce s-a intamplat la Constanta si la Vera cu care trebuia sa se intalneasca mai tarziu asa ca profita ca toate femeile erau stranse intr-o camera si incepu sa umble si pe langa camera lui Silivestru unde el scria scrisori de dragoste unei colege.

        Capitolul 9: Ce are Vera noastra?
        Vera se indragosti atat de tare de Jim, incat nu iesea din casa si nici parintii ei nu stiau ce se intampla cu ea. Insa ea si Jim se intalneau aproape in fiecare seara, dar Jim nu voia sa faca primul pas inca, pt. ca nu stia ce simtea Vera la momentul acela pt el.

        Capitolul 10: Eros asiatic
        In fiecare dupa-amiaza, Jim se decea la Lola cu care se intelegea foarte bine, si intr-o zi i-a spus acesta ca o iubeste, dar ea e tot timpul cu nasul pe sus, si nu a primit vestea prea bine. In urmatoarea zi, in care Lola l-a invitat pe Jim la ea, totodata l-a inviatat si pe Locotenentul Popescu, lucru care l-a enervat pe Jim si a inteles ca nu o iubeste cu adevarat pe Lola.
        In acea zi trebuia sa se intalneasca si cu Vera, dar pt,  ca  era foarte tarziu, el nu credea ca l-a mai asteptat, mai ales ca si incepuse sa ninga afara si era foarte frig. Dar Vera  era acolo si il astepta. Acesta a intrebat-o daca ea il iubeste, iar ea i-a raspuns ca da. ...iar Jim a cerut-o de sotie imediat si aceasta a acceptat fara nicio ezitare si era foarte bucuroasa de acest pas facut de catre tanar.

        Capitolul 11: M-me Policrat et C-nia
        Jim si Vera s-au dus la casa Verei si acolo au intalnit-o pe Domna Policrat. (mama Verei). Ramanand singuri Jim ii spuse D-nei ca el si cu Vera doresc sa se casatoreasca cat mai repede posibil. Cand se intoarse, Verei nu-i venii sa creada ca Jim a cerut-o de la mama sa, sa-i fie nevasta.
        Fiind un baiat cu bun-simt, dori sa plece acasa, dar femeiile insista sa ramana la masa,  pentru ca vor veni si Camelia --fata cea mare a d-nei Policrat cu sotul dansei --Emil. Acestia, auzind vestea cea mare se bucura si ii felicita pt. pasul facut.
        Dupa  ce-au terminat de mancat, Vera ii arata lui Jim odaia ei. Vera era foarte fericita ca e cu Jim in odaia ei, unde a plans de atatea ori din pricina lui Jim si ii promise ca a 2 zi ii va aduce inelul de logodna.
        Toata familia il conduse pe Jim pana la usa, plcand acasa Jim se simtea ca intr-un vis, amestecandu-si in mintea lui cele intamplate.

        Capitolul 12: Marele Divan
        Noaptea Jim o viseaza pe Vera, pe M-me Policrat si pe el. Cand se scula, se intinse fiind in caldura patului si se lasa in voia gandurilor. Il navalii gandul ca e logodit cu Vera.
        Dupa o vreme Jim primi o scrisoare de la Vera care ii puse zambetul pe fata si fericirea in suflet.
        Mergand la pranz, la masa, Jim le instiinta pe babe ca el si Vera doresc sa se logodeasca si apoi sa se casatoareasca dar toti au luat-o ca pe o gluma ieftina.
        Dar maicasa era suparata ca nu o instiintat-o dinainte si pe ea in legatura cu logodna lui lui ca sa-i poata da un sfat bun si de folos.

        Capitolul 13: Nelinisti prenuptiale
        Jim ii puse  pe deget Verei inelul, spunandu-i ca de acum  incolo este numai a lui si el este numai a ei. Vera este bucuroasa ca-l are pe Jim langa ea.
        Toata ziua au petrecut–o impreuna, vorbind si sfatuindu-se, unul pe celalalt. Erau amandoi asa de vrajiti si patrunsi de miracolul vietii lor.
        Spre seara si-au povestit unul, altuia cum au ajuns sa se iubeasca.
        In fiecare zi, cei 2 se inchideau in odaie si acolo isi sopteau tot felul de nimicuri. Iar intr-o zi Vera isi exersa undeva semnatura ei, viitoarei sotii: Vera Marinescu strigand de bucurie, ca ii v-a fi doamna.

        Capitolul 14: O gala de box
        Bobby, Jim si Vera s-au hotarat sa mearga la circ, la o gala de box. Vera era satisfacuta ca asistase la asa ceva de neobisnuit la o ora neingaduita.
        Pe la ora 2 -moment al noptii la sfarsitul match-urilor, cei trei pleaca catre casa, pe strazile desertate. Vera era foarte mandra ce e la brat cu Jim.
        Ajunsi in centru, acestia se abatuse de la drum intrand intr-un bar, ceea ce Vera privii cu entuziasm.
        Dupa o vreme, petrecuta in acel bar, acestia au plecat spre casa. Ajunsi in fata usii Vera ii spuse lui Jim sa o sarute.

        Capitolul 15: Vino din Livan mireasa!
        Ziua mult asteptata de toti a sosit, toti se pregateau cu mic, cu mare pentru acest mare eveniment.
        Dupa-amiaza convoiul se indreapta spre casa din  Palona. unde se dadu ospatul de nunta. Dupa  ce se asezara, si atmosfera s-a mai descins, invitatii au inceput sa ofere darurile pentru cei 2 miri.
        Mai spre seara sosi si Popa, dupa o jumatate de ceas, ceremonia de care avusese atata sila Jim.
        Acesta (Jim) isi facu aparitia incruntat si nervos, iar Vera era imbracata in rohie alba de mireasa si era foarte emotionata si fericita de sosirea acestui moment.
        Dupa terminarea slujbei, dupa  ce mirii plecara in odaia lor, intra si nuntasii si ofiterul (cumnatul Verei) si se ivii o controversa.
        Spre zorii zilei, nuntasii pleaca fiecare la casele lor, pe cand Vera si Jim disparuse de mult de acasa. Fericiti de depasirea acestiu eveniment cu cate o valiza mica in mana se duse la gara si luase biletele pentru cel dintai tren care pleaca si care se intampla sa aiba directia Brasov.
        In tren, cum intunericul construi toata  noaptea un lung si neintrerupt tunnel, Jim comise asupra Verei al doilea si cel mai violent atentat.


        Capitolul 16: Oglinda constelata
        Silivestru se purta  foarte ciudat, iar cele 5  batrane  nu stiau ce s-a intamplat  cu el, amitand tot felul de banuieli. Era trist ca este singur si necasatorit, deoarece Silivestru se hotara sa iasa in calea sortii.
        Noptiile timp de o saptamana si le petreceau pe strazi. Urmand instructiunile unor carti, Silivestru facuse tot felul de formule de formule, ca sa produca si sa stimuleze dragostea in jurul sau.
        Sarbatorile Craciunului au fost sumbre, si Jim si Vera lipseau, Lisandrina fugise, iar domn Popescu lipsea zile intregi de acasa.
        Totusi, ”darurile stramosesti” fu respectate, iar Silivestru se purta din ce in ce mai ciudat.
        Silivestru plimbandu-se pe strazile pustii, intalni o fata frumoasa, cam de 20 de ani, care era amabila si il lua de brat si il conduse la casa ei, unde fata deveni foarte indrazneata  cu dansul.

        Capitolul 17: In patul meu, noaptea am cautat pe cel ce iubeste  sufletul meu
        La hotel unde cei doi (Jim si Vera) se cazasera, Jim nu putuse atipi  toata  noaptea, iar Vera spre placerea lui dormea si nimic nu o putea deranja.
        Jim  stand pe pat, si meditand la tot ce s-a intamplat si la ce o sa se mai intample, fiind fericit ca este langa Vera si ca aceasta avea curaj si incredere in el.
        Se  iubeau asa de mult si erau  asa de fericiti incat in fiecare seara se sarutau fara intrerupere.
        Jim afland ca in oras sunt prietenii lui de scoala ,,casatoriti si ei “ isi dadura  intalnire, seara la cafenea, acolo, 2 femei tinere o luara la o parte pe Vera si incepura  sa o supuna la tot felul de intrebari, iar femeile ii povesti  cum sunt  noptile lor de dragoste, fara ca Vera sa experimenteze asa ceva Vera isi dorea mult un copil deoarece credea ca asa Jim o va iubi si mai mult decat o iubeste acum.

        Capitolul 18: Ingerul din casa cu molii
        Silivestru se intoarse din prima lui aventura erotica  obosit si deprimat datorita faptului ca era  inaintat in varsta, aceasta aventura, i-a schimbat  si inrautatit foarte mult viata.
        Ii venea tot felul de idei de sinucidere  dar nu a pus decat una in aplicare si nici atunci nu i-a reusit.
        Intr-o seara parca a vazut la  geam un inger  care il cheama la el, iar dupa 3 zile, dupa masa Silivestru dus in odaia lui parca vede iar ingerul il vizita si-l cheama in fiecare zi, nu numai  ca nu mai dormea  noaptea, dar nu mai indraznea sa se urce in pat.
        In acea seara scrise mai multe hartii…cu numele si adresa lui Jim pe plicul in care le-a spus, dupa aceea se spanzura.

        Capitolul 19: Moartea lui Silivestru
        In acest capitol este deschis Silivestru……asa cum  nu mai semana pana ieri.
        Asezate pe scaune, in jurul lui, batranele nu plangeau, nici una. Femeile regretau acum de ce nu l-au lasat sa se insoare chiar daca Silivestru  o putea face si fara voia lor.
        Silivestru avant multi bani , femeile credeau ca s-a incercat cu vreo una.
        Acestea isi inchipuiau tot felul de situatii, neplacute  din cauza corora el a decedat.
        Intr-un tarziu isi facu aparitia si Domn Popescu care, ca de obicei era afundat de aceea Caterina suparata pe el, il dadu afara din odaie.
        Cata vreme Silivestru a stat acasa, femeile vorbeau si chiar randuiau, de cand l-au dus si au inceput sa planga si sa urle.

        Capitolul 20: Facerea lumii
        Bobby  era tulburat se nelinistit odata cu venirea ,, primaverii si isi dorea langa el o ,, dama” deosebita si pana la urma o gasi.
        Jim gasi plicul de la Silivestru si hartiile din plic pe care scriau ca toate casele din curte erau ale lui si ale Verei.
        Deoarece batranele s-au separate de tot de ei si nu-si mai vorbeau unii altora.
        Cu timpul, acestia au transformat apartamentele si cutea incat nu mai cunosteau, ata de frumoase si moderne erau absolute toate.
        Cei 2 indragostiti erau foarte fericiti  ca sunt in sfarsit la casa lor, de aceea petreceau si se bucurau impreuna cu Bobby.
        Dar intr-o seara, simtindu-se  Vera rau, jim chema repede un doctor si acesta le dadu vestea cea mare: VERA ERA INSARCINATA.
        Dupa plecarea doctorului, Jim a inceput sa-si menejeze sotia, si a inceput sa fie mult mai grijului cu aceasta.
        Amandoi erau cei mai fericiti si foarte bucurosi de tot ceea ce li s-a intamplat in tot acest timp.