Rezumat scurt "Cât un fir de neghină" de Emil Gârleanu

Rezumat scurt la povestea "Cât un fir de neghină" scrisă de scriitorul Emil Gârleanu și inclusă de acesta în volumul "Din lumea celor care nu cuvântă". Rezumat scurt la povestirea "Cât un fir de neghină" în care este vorba de o gânganie născută de doar câteva zile, care își caută rostul în viață. Ea vede alte vietăți și la toate le găsește un rol în viață, însă numai pe al ei nu reușește să-și găsească.





Vezi si rezumatul poveștii Căprioara scrisă de același Emil Gârleanu
Comentariu Caprioara







Rezumat scurt "Cât un fir de neghină" de Emil Garleanu
O gânganie primii un sfat de viață de la o furnică, dar îl ignoră pentru că era născută doar de câteva zile și nu îl înțelesese. Când zbură pentru prima dată, gângania obosi foarte tare și se așeză pe o frunză. Realiză ce este greul și se gândi la furnica, pe care încercă apois-o găsească, însă fără succes. În timp ce o căuta, o prinse un șuvoi de apă din care scăpă cu greu agățându-se de un pai, iar apoi fu prinsă sub cizma grădinarului și abia scăpă cu viață. Gângania realiză atunci cât de grea este viața și cum atârnă de un fir de păr.

Ea se gândi la rolul ei pe această lume, comparându-se cu furnicile care sunt muncitoare și trăiesc câte o mie la un loc. Gângania văzu un fluture și se găndi și la rolul lui pe acest pământ. La toate vietățile le găsi un rost, însă numai pe al ei nu reușea să-l vadă.

La un moment dat, gângania văzu o surată de-a ei și plecă în zbor către ea, însă din senin veni o rândunică care o înșfăcă și o duse puilor ei ca hrană. Atunci ea realiză că rolul ei este să hrănească alte vietăți. Ea zbură din nou, dar rândunica apăru iar și puii ei primiră încă o dată hrană.