Rezumat scurt la basmul Prințesa și mazărea

Rezumat scurt al basmului "Prințesa și mazărea" sau "Printesa si bobul de mazare" scris de scriitorul danez Hans Christian Andersen. Rezumat al povestii "Prințesa și mazărea" in care este vorba despre un print care vrioa neaparat sa se insoare, dar, doar cu o printesa adevata.

Un rezumat pentru clasa a cincea.







Un print avea o singura dorinta si aceea era sa se casatoreasca cu o printesa adevarata. Printul a cutreierat toata lumea in speranta ca isi va gasi aleasa, dar acest lucru nu s-a intamplat. In lume erau multe printese, insa la toate le lipsea ceva si el isi dadea seama ca nu sunt printese adevarate.

Intr-o seara, la poarta cetatii a batut cineva si regele s-a dus sa vada cine era. A gasit o printesa, care era uda din cap pana in picoare din cauza ploi si care spunea ca este o printesa adevarata.

Regina a vrut sa vada daca este cu adevarat o printesa si a pus in patul fetei toate saltele din palat. Sub ele a pus un bob de mazare si a pus-o pe fata sa doarma in acel pat.

A doua zi fata le-a spus ca nu a putut sa doarma pentru ca era ceva tare in pat care o inghiontea. Atunci au vazut cu totii ca fata era intr-adevar o printesa adevarata si printul s-a casatorit cu ea.