Doua rezumate "A murit Luchi" de Otilia Cazimir

Doua rezumate scurte la mica poveste pentru copii "A murit Luchi" a poetei ieșene, Otilia Cazimir. Povestirea este una din putinele proze scrise de autoare. Rezumat scurt al cartii "A murit Luchi" in care este vorba de prima zi de scoala a unei fetite care pana atunci a fost strigata de parinti si prieteni Luchi. Ajunsa la prima ora, ea este strigata de catre invatatoare, Casian Alexandra, nume la care ea nu a raspuns si apoi a realizat ca Luchi cea de dinainte de scoala nu mai era.







A murit Luchi - rezumat 1
Zi de toamnă. Început de şcoală. Forfotă. Chipuri senine. Chipuri emoţionate.Clopoţelul sună.

Copiii intră în clasă. Banca este prea înaltă pentru Luchi. Ajutându-se de coate este sus pe scaun.
 În clasă-i linişte, doamna învăţătoare strigă catalogul. Luchi îşi aude numele, dar nu răspunde pentru că ei nimeni nu-i spune aşa. Doamna o priveşte cu drag şi-o îndeamnă să răspundă.

Luchi cade zgomotos. Banca e înaltă şi ea ... mică. Simte râsul abia stăpânit al colegilor. Una dintre colege intervine în locul acesteia spunându-i numele de alint, dar adăugând şi răutăcios că-i nume de căţel.
Luchi aproape automat se prezintă ca o adevărată elevă: ,, Casian Alexandra!".
Este clipa când Luchi desluşeşte că-i crudă şcolăriţă şi, aici, Luchi nu mai există.





A murit Luchi - rezumat 2
A murit Luchi… este o poveste despre copilaria unei fetite care se afla in fata primei ei transformari, cand devine mai matura si mai responsabila.

In prima parte a carti ea este autoarea unor intamplari hazli petrecute in vechiul targ al Iasului.

 In a doua parte a carti, transformarea ei intr-o „predomnisorica” este deja realizata.
Dornica de a deveni un copil inteligent, v-a merge la scoala cu veselie, nestiind ce inseamna acea cladire mare, in care din ora in ora se aude un sunet strident, unde copii sunt imbracati elegant si stau in banca, cu cartile in mana, gata sa capete o noua cunostinta.

Inca din prima zi v-a realiza ca lumea ei plina de „minunati si mistere” se va destrama si cea mai frumoasa perioada din viata ei a plecat cu o trasura trasa de multi cai albi. Ea se va aseza in banca si, in acel moment v-a deveni o fetita cuminte, silitoare si ordonata pe nume Casian Alexandra.
Dar viata ei v-a merge inainte cu peripeti in timpul scoli.