Rezumat scurt Șifonierul, leul și vrăjitoarea - Cronicile din Narnia 2

Rezumat scurt al cartii "Șifonierul, leul și vrăjitoarea" scrisa de scriitorul irlandez C. S. Lewis. Rezumat la povestea "Șifonierul, leul și vrăjitoarea" care este prima publicata si cea mai cunoscuta dintre cele sapte romane ale Cronicilor din Narnia. Desi a fost prima publicata, in editiile mai recente, cartea "Leul, Vrăjitoarea și Dulapul" devine volumul doi din Cronicile din Narnia deoarece povestea este spusa in mod progresiv.


Vezi si fisa de lectura pentru cartea Sifonierul, leul si vrajitoarea.
Rezumat lung Cronicile din Narnia 2: Leul, Vrăjitoarea și dulapul de C. S. Lewis




Patru frati pe nume Peter, Susan, Edmund si Lucy care locuiau in Londra, au fost trimisi la tara din cauza raidurilor aeriene de la inceputul celui de-al doilea razboi mondial. Lucy era cea mai mica dintre frati, apoi urmatorul ca varsta era Edmund si urmau Susan si Peter.

Ajunsi in casa mare de la tara, cei patru copii au inceput sa-si faca planuri de a cerceta imprejurile. A doua zi insa a inceput sa ploua si copii s-au multumit doar sa exploreze casa.

Fetita cea mica, Lucy, mergand pe coridoarele casei, a gasit o camera goala in care era doar un sifonier. Curioasa din fire, fetita a intrat in dulap si prin el a ajuns in Narnia. Aici s-a intalnit cu faunul Tumnus care a invitat-o la un ceai in casa lui. Dupa ce a baut ceaiul, Lucy s-a intors inapoi prin sifonier si le-a povestit fratilor ei ce s-a intamplat. Acestia nu au crezut-o si au inceput sa rada de ea.

In alta zi a trecut prin sifonier Edmund, care s-a intalnit in Narnia cu Vrajitoarea Alba, cu care a facut o intelegere pe care a tinut-o secreta față de fratii lui. Intr-o alta zi, cei patru frati s-au ascuns in camera goala de niste turisti care venisera sa viziteze casa. Pentru ca vroiau sa intre si in camera, copii au intrat in sifonier si au ajuns toti patru in Narnia.

Mergand prin Narnia, copii se intalnesc cu Domnul si Doamna Castor care le povestesc despre Vrajitoarea Alba care tinea Narnia intr-o iarna permanenta. Cei patru il intalnesc pe Leul Aslan si hotarasc sa plece la lupta impotriva Vrajitoarei Albe pentru a elibera Narnia.

Copii se intalnesc cu Mos Craciun care le face cadou o sabie si un scut pentru Peter, un arc si o tolba pentru Susan si o sticluta din cristal ce continea un lichid care vindeca orice rana pentru Lucy.

Intre timp, Edmund fuge la Vrajitoarea Alba care vrea sa-l transforme in statuie de gheta pentru ca il considera tradator. Regele Aslan incearca sa-l salveze si este omarat de Vrajitoarea Alba.

A doua zi Aslan invie si impreuna cu armata sa avandu-i in frunte pe Peter si Edmund, o inving pe Vrajitoarea Alba. Peter, Susan, Lucy si chiar Edmund sunt inscaunati Regi si Regine la Cair Paravel si raman in Narnia pentru multi ani. Intr-o zi insa regasesc intrarea in sifonier si se intorc inapoi in lumea noastra, insa avand aceiasi varsta ca la plecare.