Rezumat scurt Joaca cu bastonul de Gianni Rodari

Rezumat scurt al povestii "Joaca cu bastonul" scrisă de scriitorul italian Gianni Rodari si publicata in volumul de povestiri: Povesti la telefon. Rezumat la povestirea "Joaca cu bastonul" in care este vorba despre un baiat pe nume Claudio care a primit cadou de la un batran, un baston fermecat care se transforma in cal, in camila, in masina de curse si in alte lucruri frumoase cu care baiatul se putea distra mereu.

Un rezumat pentru clasa a cincea.







Intr-o zi cand Claudio se juca pe langa poarta casei, trecu un batran care mergea adus de spate si sprijinindu-se de un baston. Taman cand trecea prin fata portii, batranului ii cazu bastonul, Claudio se repezi sa-l ridice si sa-l inapoieze. Ii intinse bastonul, insa batranul nu l-a mai vrut spunand ca se putea descurca si fara el. El i-a lasat bastonul lui claudio.

Baiatul nu a vazut nimic neobisnuit la el, dar cand a batut de 3 ori cu el in pamant acesta s-a transformat intr-un cal pe care Claudio fara sa-si dea seama l-a incalecat. Uluit baiatul a reusit sa puna din nou piciorul pe pamant, iar calul s-a transformat din nou in baston.

A mai incercat o data, si de data aseasta bastonul a luat forma de camila iar curtea s-a transformat intr-un pustiu imens ce trebuia strabatut. Claudio se gandi ca este intr-adevar un baston fermecat si mai incerca o data.De data aceasta, bastonul s-a transformat intr-o masina de curse iar curtea intr-o pista, iar Claudio o pilota si castiga mereu.

Bastonul s-a mai transformat intr-un motoscaf si intr-o aeronava, iar curtea intr-un lac cu apa verde si linistita. De cate ori claudio punea piciorul pe pamant bastonul isi recapata aspectul obisnuit.

Pe seara, batranul trecu din nou pe la poarta, iar Claudio se uita bine la el si nu vazu nimic deosebit. Batranul il intreba daca i-a placut bastonul iar baiatul i la intins crezand ca il vrea inapoi. Batranul i-a spus sa-l pastreze pentru ca putea zbura cu el, insa fiind batran, el nu putea decat sa se sprijine in el.