Rezumat scurt "Povestea frindelului" de Andrew Clements

Rezumat scurt la nuvela "Povestea frindelului" scrisa de scriitorul de povesti pentru copii, Andrew Clements. Este nuvela de debut si a fost publicata  in decembrie 1996. Rezumat scurt la povestea pentru copii "Povestea frindelului" din manualul de română de clasa a 6-a. In aceasta poveste este vorba despre elevul Nick care inventeaza "frindel" un nou cuvant pentru stilou si acesta se raspandeste la nivel national fiind inclus si in dictionar.







"Povestea frindelului" - rezumat scurt
Nicholas Allen (Nick) este clovnul clasei căruia ii place sa puna intrebari profesorilor inainte de pauza pentru a le distrage atentia de la comunicarea temelor. La începutul clasei a cincea, în 1987, Nick este nemulțumit pentru că profesorul său de engleză este pragmatica doamnă Granger. Într-o zi, într-o încercare de a preveni temele, Nick decide s-o întrebe pe doamna Granger de unde provine fiecare cuvânt din dicționar, iar doamna Granger îi atribuie un eseu pe tema asta. Din această experiență, Nick învață că "oamenii" ajung să determine ce înseamnă cuvintele și când găsește un stilou auriu pe stradă, decide să îi dea un nou nume: frindel.

Colegilor lui Nick le place foarte mult ideea și în curând, fiecare copil din clasa a cincea începe să folosească cuvântul frindel. Dna Granger se opune noului cuvânt, declarând că cuvântul frindel nu respectă cuvântul "stilou", care are o istorie foarte lungă. Ea îi pe face copiii să rămână după școală ca pedeapsa ca au folosit cuvântul frindel, dar acest lucru se dovedește a fi o problemă, deoarece aproape toți elevii trebuie să rămână după școală.

Directorul școlii decide să viziteze casa lui Nick pentru a pune capăt folosirii cuvântului, însă problema nu mai poate fi rezolvata de Nick, iar folosirea cuvântului nu poate fi oprită. Frindel începe să câștige atenția națională, iar un prieten de familie achiziționează drepturile de marcheting pentru cuvânt. Pe măsură ce cuvântul frindel se răspândește în jurul națiunii, Nick se gândește la necazurile pe care le-a provocat prin această schemă.

În epilog, Nick este un tânăr adult. Dna Granger îi trimite o nouă copie a dicționarului, recent actualizată pentru a include cuvinte noi, inclusiv cuvântul frindel. Ea include si o scrisoare, în care explică că în mod intenționat a fost împotriva cuvântului pentru a-l face mai popular. El îi trimite înapoi un cadou - stiloul de la care a început totul, cu numele doamnei Granger imprimat pe el, împreună cu cuvintele: "Acest obiect îi aparține lui Lorelei Granger și îi poate da orice nume dorește".