Rezumat scurt "Camaradul meu, Coretti" de Edmondo de Amicis

Rezumat scurt la povestea "Camaradul meu, Coretti" scrisă de scriitorul francez Edmondo de Amicis. Rezumat la povestirea "Camaradul meu, Coretti" în care este vorba despre un băiat care fusese trimis de mama lui să se plimbe pe bulevardul orașului. Lângă o prăvălie îl întâlnește pe colegul său Coretti care căra lemne în magazin.

Povestea "Camaradul meu, Coretti" o puteți citi aici.






Deși fusese iertat de tatal său, băiatul încă se simțea vinovat, iar mama lui ca să-l mai facă să uite, l-a trimis împreună cu băiatul portarului să se plimbe pe Corso, Bulevardul orașului. În timp ce se plimba, băiatul își aude numele strigat în timp ce trecea pe lângă un car cu lemne oprit în fața unei prăvălii.

Când se uită, îl vede pe camaradul său Coretti cărând lemne în prăvălie. Băiatul l-a întrebat ce face iar Coretti ia răspuns că repetă lecția de la școală. Îi spune cât de mult a muncit astăzi, cărând lemne, vânzând la prăvălie, ducându-se la târgul de lemne din piața Veneției și că doar pe fugă poate repeta pentru la școală.

Băiatul este invitat într-o cameră din spatele prăvălieiși în timp ce Coretti încerca să-i arate unde își face temele, este chemat de un client din magazin. Apoi Coretti își aduce aminte de cafeaua pentru mama lui care era bolnavă și o pune într-o ceașcă. Coretti îl invită să-i cunoască mama care stătea în pat din cauza bolii și îi arată o poză cu tatăl său în uniformă militară.

După ce se reîntorc în camera din spatele prăvăliei, Coretti încă repetă și încearcă să vorbească cu băiatul. La un moment dat, un car oprește în fața prăvăliei și Coretti îi spune că nu mai poate vorbi, dar se bucură pentru el că are atât de mult liber.

Băiatul îi spune lui Coretti că el este mult mai fericit, că deși muncește și învață, reușește să-și ajute și părinții.