Rezumat scurt Colț Alb de Jack London

Rezumat scurt la romanul de aventuri "Colț Alb" scris de scriitorul american Jack London. Rezumat de aproape o pagina word la povestirea "Colț Alb" în care este vorba despre doi oameni care se găsesc într-o aventură aproape de Cercul Polar de Nord, și care ia de la o lupoaică un pui căruia îi pun numele Colț Alb. Lupul este vândut unui bărbat care îl bate pentru a-l înrăi.

Vezi si
Rezumat scurt si pe capitole la romanul Colt Alb
Rezumat la cartea Chemarea străbunilor de Jack London
Rezumat Povestea doctorului Dolittle de Hugh Lofting



Rezumat scurt "Colț Alb" de Jack London


     Doi oameni, aflati intr-o aventura aproape de Cercul Polar de Nord, trec prin situatii limita fiind atacati de  haite de lupi. Unul dintre ei, cade prada unei haite hamesite. Intre lupii din haita este remarcata  o lupoaica care da nastere la cinci puisori.

     Atentia indianului, Castor Cenusiu, se indreapta catre puiul cenusiu, pe care-l numeste Colt Alb si caruia ii devine stapan.

     Dupa multe peripetii traite in tabara indienilor, Colt Alb pleaca cu stapanul sau in Alaska. Acolo, Castor Cenusiu cade prada alcoolui si hotaraste sa-l vanda pe Colt Alb pe o lada de whisky.

     Noul stapan, Smith Frumosu, il bate si-l necajeste pentru a-l inrai, urmarind sa organizeze spectacole sangeroase. Urmare a acestui tratament, Colt Alb ucide fara crutare orice caine care era introdus in cusca.

      În urma unor pariuri, în cuşca lui Colţ Alb a fost introdus un buldog fioros. Sfârşitul lui Colţ Alb era aproape, dacă nu interveneau doi străini (Weedon Scott şi Matt) care, ameninţându-l şi lovindu-l pe Smith Frumosu, pun capăt oribilei scene.   

       Cumpărat de judecătorul Weedon Scott, Colţ Alb îl va însoţi pe acesta  peste tot. Blândeţea cu care este tratat domoleste  instinctele de fiară, iar Colţ Alb câştiga încrederea celor din jur. Aici, a cunoscut-o pe catelusa Collie.

       Colt Alb l-a salvat pe stăpân în două situaţii limita: atunci când judecătorul a căzut dupa cal, a alertat familia acestuia, iar  când, Jim Hall, un condamnat pe viaţă, a evadat şi a pătruns în casa judecătorului pentru a-l omorî si-a aparat stapanul cu pretul vietii.

        În urma atacului asupra condamnatului, Colţ Alb s-a ales cu rani grave, dar care s-au vindecat in timp. După o lungă perioadă de refacere, Colţ Alb se bucura impreuna cu catelusa Collie de urmasii lor.