Caracterizarea personajelor din cartea "La răscruce de vânturi"

Caracterizarea personajelor din romanul de dragoste "La răscruce de vânturi" scris de Emily Bronte. Caracterizarea a 5 personaje principale: Heathcliff, Catherine, Edgar Linton, Isabella Linton si Hindley Earnshaw din cartea "La răscruce de vânturi".






Caracterizare Heathcliff
Unul dintre personajele principale, Heathcliff este un om dur, ce nu agreează compania oamenilor și a cărui minte ingenioasă a pus la cale un plan de a distruge două familii, luându-le averile și devastându-le moral. Sprâncenele groase, împreună cu privirea aspră, îi înfățișau caracterul urât. Cu toate acestea, a iubit-o pe Catherine ; după moartea ei, nu a mai fost capabil de a gândi logic și a murit în acest fel.

Caracterizare Catherine
Lui Catherine dintotdeauna i-a plăcut să facă ce vrea, astfel încât nimeni nu trebuia s-o contrazică, chiar dacă nu avea dreptate. În sufletul ei, a fost mereu o parte care dorea să fie politicoasă, bună, o adevărată doamnă, iar o parte, influențată poate și de Heathcliff, care îi exprima sufletul liber, sălbatic, fără reguli. Și-a pierdut mintea atunci când Heathcliff a plecat de la Wuthering Heights, și de atunci a devenit de necontrolat.

Caracterizare Edgar Linton
Păr blond, ochi albaștri, un domn politicos. Edgar dă un model de soț și bărbat adevărat, având o răbdare imensă în ceea ce o privește pe Catherine, în ciuda comentariilor lui Heathcliff care îl descriu ca o persoană slabă (de aceea se explică și moartea lui pe la 40 de ani) și inutilă.

Caracterizare Isabella Linton
Deși naivă și ușor prostuță când s-a căsătorit cu Heathcliff (după ce părăsise Wuthering Heights și se întorsese mult mai politicos), Isabella îi află caracterul adevărat și devine chiar agresivă. În cele din urmă, părăsește de tot Wuthering Heights și se duce într-un oraș îndepărtat, unde îl naște pe Linton, un copil slăbuț și foarte mofturos. La înfățișare îi seamănă perfect lui Edgar.

Caracterizare Hindley Earnshaw
Caracterul lui Hindley devine din ce în ce mai urât odată cu ura pentru Heathcliff. După ce se căsătorește cu Frances, devine un adevărat tiran atât pentru el, cât și pentru Catherine. Însă când soția lui moare, se apucă de băut și nu îi mai pasă nici măcar de fiul său, Hareton. La întoarcerea lui Heathcliff la Wuthering Heights și cu pierderea pariurilor și, deci, și a moștenirii lăsate de bătrânul Earnshaw, ura pentru acesta se cultivă într-atât, încât în cele din urmă moare Hindley încercând să-l omoare pe Heathcliff.