Rezumat scurt Prințul fericit de Oscar Wilde

Rezumat scurt la povestea "Prințul fericit" a scriitorului irlandez Oscar Wilde. Rezumat scurt la povestirea "Prințul fericit" în care este vorba despre o rândunică care călătorea spre Egipt și s-a așezat să se odihnească la picioarele statuii care se numea Prințul fericit. Rândunica îi îndeplinește prințului mai multe dorințe, însă făcându-se foarte frig afară, ea moare la picioarele statuii. Dumnezeu ia rândunica și inima prințului pentru a le duce în grădina Paradisului.

Vezi si rezumatul lung la Printul fericit







Rezumat scurt Prințul fericit de Oscar Wilde
O rândunică care zbura către țările calde se odihnește pe picioarele statuii mari care veghează peste oraș și care se numea Prințul Fericit. Rândunica a observat că Prințul plânge și la întrebat de ce. Acesta i-a răspuns că este trist deoarece vede în oraș o mulțime de oameni sărmani și ar vrea să-i ajute.

Prințul Fericit o roagă pe rândunică să ducă rubinul de pe mânerul sabiei lui, unei mame a cărei copil era bolnav. Rândunica îi îndeplinește dorința dar prințul vrea s-o mai ajute. El vrea ca rândunica să ducă ochiul lui de safir unui student sărac. Rândunica din nou îi îndeplinește dorința, dar este rugată să ducă și celălalt ochi de safir unei fetițe care pierduse chibritele pe care vroia să le văndă și avea să fie certată de tatăl ei.





Între timp, în oraș se făcuse foarte frig și rândunica vroia să plece spre țările calde, însă nu se îndura pentru că îl iubea pe prinț. Ea este rugată de prinț să ducă oamenilor săraci din oraș și foițele de aur cu care era învelit. După ce îi îndeplini și aceste dorințe, rândunica muri din cauza frigului și căzu la picioarele Prințului Fericit. În același timp, inima de plumb a statui se crăpă în două.

Primarul orașului văzu statuia jerpelită și fără nestemate, și dădu ordin să fie topită, însă inima lui nu se putea topi și fu aruncată la gunoi lângă rândunica moartă. Dumnezeu dădu ordin să-i fie aduse cele mai de preț două lucruri din oraș, iar un înger îi aduse rândunica și inima prințului. El se bucură mult, pentru că rândunica avea să cânte de-a pururi în gradina Paradisului, iar Prințul Fericit îl va slavi mereu in orasul de aur.