Rezumat scurt "Zece negrii mititei" de Agatha Christie - plus inca un rezumat

Rezumat scurt al cartii politiste "Zece negrii mititei" scrisă de scriitoarea engleza Agatha Agatha Christie si publicata de aceasta in anul 1939. Rezumat al celebrului roman politist "Zece negrii mititei" considerat capodopera romancierei Agatha Agatha Christie, și descrisă de ea ca fiind cea mai grea carte de scris. Rezumat scurt al pevestirii "Zece negrii mititei" in care este vorba de 10 persoane care au fost invitati pe o insula. Usor usor oamenii incep sa moara dar la final, o confesiune, sub forma unui epilog al romanului, dezvăluie cum au avut loc toate crimele, dar și cine este criminalul.


Update:
Acum gasiti doua rezumate scurte ale cartii Zece Negri Mititei scris de Agatha Agatha Christie. Il gasiti mai jos in pagina si il puteti folosi pentru orice va trebuie.

Rezumat scurt - Zece negrii mititei
        8 oameni au fost invitati pe o insula de catre asa-numitul U.N.Owen. Acesti oameni sunt: P.Lombard, Vera E. Claythorne, E.G.Armstrong, A.J.Marston, W.H.Blore, E.C.Brent, J.G.Macarthur, L.G.Wargrave.
Pe insula ei sunt intampinati de un majordom si de sotie acestuia. Oaspetii sunt informati ca domnul Owen nu a sosit inca pe insula. In timp ce luau prima lor masa un microfon se auzi. Omul ce il detinea ii acuza pe toti de o crima care nu putea fi dovedita. Toti s-au interogat si au existata chiar si suspecti. In acest timp A. Marston a baut si a cazut mort. Dupa investigatia doctorului a fost descoperit ca acesta a fost ucis cu cianura de potasium. Urmatoarea victima a fost sotia majordomului care a murit asfixiata. Cele doua decese au fost interpretate ca sinucideri. Majordomul descopera ca doua statuete (din cele zece ce se aflau pe masa) disparusera. Urmatoarea victima a fost generalul Macarthur. Atunci toti si-au dat seama ca criminalul este unul dintre ei. In urmatoarea zi s-a descoperit ca doctorul si domnisoara Brent nu erau in camerele lor. Majordomul a fost gasit mort afara. In acel moment Vera a inceput sa rada deoarece vasuse ca totul semana cu cantecelul afisat in camerele lor. Umatoarea victima a fost domnisoara Brent, ucisa cu o seringa. Vera a fost atinsa de niste alge in timp ce era singura. Aceasta a inceput sa tipe iar barbatii(mai putin judecatorul) au venit sa vada ce s-a intamplat. Cand s-au intors in bucatarie au vazut ca doctorul a fost ucis. Doctorul iese afara in timpul noptii si numai revine in casa. Nu a fost gasit nicaieri de ultimii 3 oameni ramasi. Acest fapt l-a facut principalul suspect. In timp ce detectivul Blore se ducea sa manance a fost ucis. Lombard si Vera audecis sa nu intre in casa din nou pana cand l-au gasit pe doctor mort. Acum cei doi se invinuiau unul pe altul. Vera l-a impuscat pe Lombart. Usurata aceasta s-a dus in casa si s-a spanzurat .
Politistii nu reuseau sa afle cine a fost adevaratul criminal pana cand nu au gasit scrisoarea judecatorului unde spunea cum i-a ucis pe fiecare in parte si cum s-a sinucis.

Rezumat 2 "Zece negrii mititei" de Agatha Christie

           Într-o zi caldă de august, opt persoane ajung pe Insula Negrului, o insuliță izolată aflată la mai bine de o milă de coasta comitatului Devon, din Anglia. Aparent, fiecare persoană a primit o invitație, de la un anumit U.N. Owen, în care se menționează istoria lui sau ei proprie, și în care, de exemplu, se oferă un loc de muncă, o vacanță de vară târzie și neașteptată sau întâlnirea unor prieteni vechi. Ei sunt întâmpinați de un majordom și o bucătăreasă (care nu și-au întâlnit niciodată angajatorul), ei ajungând să fie în total zece pe insulă.
           În timp ce își așteaptă gazdele, ei găsesc înrămată o copie a poeziei "Zece negri mititei", așezată pe perete, și observă zece statuete din porțelan aflate pe masa din salon; ei discută și despre diferite ciudațenii, precum și despre pensiunea în care se află. Majordomul pune o înregistrare de gramofon în timp ce aceștia discută, precum a fost instruit să o facă; în mod neașteptat, înregistrarea conține o voce care vorbește despre fiecare vizitator în parte, despre crimele pe care le-a comis fiecare, dar la care a scăpat de justiție, iar, la final, vocea întreabă dacă "acuzații" au ceva de spus în apărarea lor.
           Fiecare persoană pare șocată și mulți manifestă inocență. Anthony Marston și Philip Lombard, însă, recunosc că acuzațiile sunt adevărate, dar dna. Brent refuză să discute despre asta împreună cu cei de acolo, dar îi povestește totul Verei Claythorne a doua zi. La finalul serii, Marston își termină paharul. El moare instantaneu, din cauza otrăvirii cu cianură, strecurată în paharul său. Imediat după aceea, oaspeții observă că una dintre statuete a dispărut, iar versurile poeziei par să reflecte maniera în care a murit ("Unul s-a-necat din ei și-au rămas doar nouă").            Restul oaspeților sunt, după aceea, omorâți unul câte unul, fiecare moarte având legătură cu versurile poeziei și cu dispariția statuetelor, cu toate că există multe abateri de la firul poveștii, ceea ce face ca ordinea victimelor să nu fie cea aparentă.

Scrisoarea criminalului
Un vas de pescuit descoperă o sticlă (ce conține confesiunea criminalului), care este trimisă apoi la Scotland Yard. Nu este explicat cât timp a trecut după ce crimele s-au petrecut și până este găsită sticla.