Rezumat scurt Spectacole de Tudor Arghezi

 Rezumat scurt la povestea "Spectacole" inclusă în Cartea cu jucării de Tudor Arghezi. Rezumat la povestirea "Spectacole" în care îl găsim pe tătuțu certându-l pe Bruțu că nu știe nimic la limba română și că tot timpul va lua nota trei. Baruțu se mulțumește și cu nota 3, gândul lui fiind de fapt la prăjituri.

Citește povestea "Spectacole" de Tudor Arghezi


Rezumat scurt Spectacole de Tudor Arghezi
Tătuțu face lecțiile la limba română cu Baruțu, dar acesta nu pricepe și tătuțu îi spune că o să ia numai nota 3 la limba română. Baruțu însă nu se sinchisește și se gândeste la prăjituri, mulțumindu-se și cu nota trei. El nu este bun nici la aritmetică, numărând total aiurea și ieșindu-i la numărătoare nouă degete la o mână. 

Tatuțu a spus mai demult că copii lui nu se vor duce la școală și că va face el școală cu ei acasă. La desen, el scrie pe caiet cuvântul rață, iar Baruțu și Mițu desenează rațe pe blocul de desen. Tatuțu îi mai face morală lui Baruțu în legătură cu aritmetica, iar gândul lui Mițu se duce la Bărbierul din Sevilla. Ea a fost odată la operă și a văzut Bărbierul din Sevilla, iar acum crede că îl aude în fiecare zi la radio.

Mițu îl întreabă pe tătuțu dacă Bărbierul din Sevilla și Rio Rita de la cinematograf sunt adevărați, iar tătuțu o întreabă la rândul său, ce crede ea. Mițu răspunde că nu știe, void însă să fie adevărat, dar nefiind sigură dacă este complet adevărat. Ea îl întreabă pe tătuțu despe Bărbierul din Sevilla care a dispărut când s-a lăsat cortina și de Rio Rita care a dispărut și ea când s-a aprins lumina în cinematograf. Tătuțu fuge de răspuns, iar Mițu crede despre el că este mai prost decât este. 

Mițu are ideea de a se juca de-a cinematograful și se gândește că ar fi bine dacă l-ar invita la masa ei pe directorul de la cinematograf, unde să-l servească din farfuriile ei pentru păpuși și să-l corupă s-o pună în film pe ea și pe Baruțu. Baruțu vrea să intre în cinematograf cu toba, însă nu este lăsat de sora lui. Tătuțu și măicuța se întorc în cameră și-i găsesc pe copii certându-se. Cei doi copii sunt puși să se împace și apoi sunt trimiși la culcare.