Rezumat scurt "Jocul culorilor" de Mircea Santimbreanu

Rezumat scurt la mica poveste "Jocul culorilor" a scriitorului roman Mircea Sântimbreanu. Povestea este o schiţă care face parte din volumul Recreaţia mare, a cărui primă ediţie a fost publicată în 1965 la Bucureşti. Rezumat foarte scurt la cartea "Jocul culorilor" care prezinta doua fete ce joaca in clasa jocul culorilor, iar cand se duc acasa ele imbina jocul culorilor cu invatatul. Se pare ca nu au invatat nimic pana la urma, pentru ca data viitoare cand au avut ora, au luat nota 3.







Rezumat scurt "Jocul culorilor"
Jocul culorilor este un joc pasionant pe care elevii il pot juca oriunde doresc, in tramvai, la scoala, etc. Jocul culorilor dezvolta imaginatia, simtul culorilor si nu in ultimul rand spiritul de observatie.

Jocul te poate face sa uiti de toate, de alte jocuri, de profesori, de lectii si chiar de recreatie. Totul este sa fii atent si atunci cand se pronunta o culoare, tu sa-i arati repede un obiect care contine acea culoare. Daca nu esti atent poti sa pierzi jocul culorilor.

Doua fete incep sa joace in clasa, la ora de geografie, jocul culorilor chiar daca profesorul preda lectia la tabla. In soapta sunt spuse anumite culori si fetele se chinuie sa arate un obiect pentru a nu pierde. Profesorul continua lectia prezentand Marea Rosie, dar fetele continua jocul si se pomenesc ca ora s-a incheiat.

Ajunse acasa, una din fete incearca sa opreasca jocul pentru a invata la geografie, dar cealalta propune sa imbine jocul cu invatatura.
Cand au avut din nou geografia, cele doua fete din clasa a VII-a primesc nota 3 in catalog iar ele sunt foarte suparate, ba chiar si-au schimbat si culoarea feței.